Otomotiv tedarik sanayisinin önemli firmalarından olan TKG Otomotiv Grubu’nda bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Akın Aydemir getirildi. Aydemir, 1 Ekim 2021 itibarıyla görevine başladı. 

1977 senesinde kurulan TKG Otomotiv Grubu’nun kendini sürekli geliştirerek sürdürülebilir büyümeye odaklandığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Demirdüzen, “Yöneticilik anlamında küresel ölçekte tecrübeye sahip olan sayın Akın Aydemir, grup şirketlerinin büyümesine, stratejik yatırımların gerçekleştirilmesine ve küresel rekabette öne geçilmesine önemli katkılarda bulunacaktır” şeklinde konuştu. 

Akın Aydemir uzun senelerdir farklı ülkelerde, farklı şirketlerde ve çalışma kültürlerinde kazandığı deneyimlerini otomotiv gibi Türkiye’nin can damarı olan birsektöre aktarmaktan heyecan duyduğunu belirtti. Aydemir, yerli üretim gücüyle dünya devlerine üretim yapan TKG Otomotiv Grubu’nun mevcut başarısını bir üst boyuta taşımak istediklerini vurguladı.

ONTEX’TEN ÜST DÜZEY ATAMA ONTEX’TEN ÜST DÜZEY ATAMA

3 KITA VE TOPLAM 11 ÜLKEDE İŞLETME YÖNETİCİLİĞİ TECRÜBESİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümünü bitiren Akın Aydemir, eğitimine dünyanın en iyi küresel liderlik ve yönetim okullarından Arizona State University Thunderbird School of Global Management’ta devam etti. 

33 senelik iş hayatı süresince; endüstriyel işletme, yalın üretim ve yönetim tekniklerinde uzmanlık yapan Aydemir, mühendislik kariyerine Japonya'daki Toyota Genel Merkezi’nde eğitim alarak adım attı. O zamandan beri 3 kıtada, toplam 11 farklı ülkede görev yapan Aydemir; Toyota, TOFAŞ, Fiat Chrysler, Alcoa ve Honda gibi otomotiv devlerinde yöneticilik görevlerini icra etti.