Son Teknolojileri Kiralayın


İşletmelerin makina sektöründeki son teknoloji ürünleri kiralayabileceklerini belirten Aydoğdu, bu sayede bakım, yedek parça ve servis gibi masraflardan da kurtulmanın mümkün olduğunu vurguladı. Kiralanan makinaların bedellerini gider olarak gösterebilme kolaylığının da olduğuna dikkat çeken Aydoğdu “Makinaları kiralamak şirketler açısından çok daha karlı” dedi. İşletmeler bu sayede bir yandan giderlerini düşürüyor bir yandan da son teknoloji makinaları da kullanabiliyor.

Son dönemlerdeki dalgalı kur ve durağan ekonomi özellikle makina sektöründeki üreticiyi artan maliyetler ile zorlamakta. İhracata dönük üretim yapan işletmeler ise bir yandan her geçen gün yenilenen teknolojileri takip etmek ve kullanmakta zorlanırken bir yandan da giderlerini düşürmeye çalışıyor. Bu noktada Türkiye’deki makina sektörünün öncüsü Tezmaksan’ın Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, işletme sahiplerine tavsiyelerde bulundu. Özellikle geçtiğimiz iki yıldan beri kiralama taleplerinde ciddi artış olduğunu kaydeden Aydoğdu, bunun şirketler için büyük bir avantaj olduğunun altını çizdi. Özellikle ihracata yönelik üretim yapan şirketlerin teknolojik ürünlerini daha da sıklıkla yenilemek zorunda olduklarını ancak artan giderleri neticesinde bunda zorlandıklarını belirten Aydoğdu, işletmelere kendilerinin halihazırda destekte bulunduklarını söyledi. İşletmelerin ikinci bir etken olarak kiralama yöntemini kullandıklarını belirten Aydoğdu, bunun ‘herhangi bir nakit çıkışı olmadan teknoloji yenilemek’ olduğunu dile getirdi.

Sıfır Bakım Kaybı


Kiralama yöntemini kullanan şirketlerin bakım kayıplarının da sıfıra indiğini dile getiren Aydoğdu, üretimde kullanılan takım tezgahlarının kira bedellerini çıkartarak işletmeye ek katkı sağladığının altını çizdi. İşletmelerin, kiralanan makinaların faturalarını tamamen gider olarak gösterebileceklerini söyleyen Aydoğdu, bunun işletmelerin vergi yükünü de azaltacağını söyledi.