Tetra Pak, İran ve Türkiye faaliyetlerini birleştirerek Türkiye’den yönetmeye karar verdi. Tetra Pak’ın Türkiye ve İran Genel Müdürlüğü görevine, şirkette uzun bir deneyime sahip olan Konstantin Kolesnik atandı. Tetra Pak bünyesinde değişik ülkelerde çok sayıda görevde yer alan Kolesnik, yeni görevini İstanbul’dan yürütecek.

İstanbul, 07 Temmuz 2020- Tetra Pak'ta 20 senelik bir tecrübeye sahip olan Konstantin Kolesnik, son olarak 2016 senesinden beri Tetra Pak Mısır Genel Müdürü olarak çalışmaktaydı.

İş yaşamına 2000  senesindeTetra Pak'ta adım atan Kolesnik, 2014 senesinde Tetra Pak İran Genel Müdürü oldu; Kolesnik, öncesinde ise Tetra Pak İran Satış Direktörü, Tetra Pak Ukrayna Ticari Direktörü, Tetra Pak Rusya Müşteri Direktörü ve Tetra Pak Rusya Batı Sibirya Bölge Direktörü pozisyonlarında görev yaptı.

Tetra Pak’taki kariyerine 1995senesinde başlayan ve 2014 senesinden beri Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü olarak çalışan Nejat Çalışkan’ın ise Tetra Pak Vietnam Genel Müdürü olarak göreve başladığı bildirildi.