Ticari, zirai araçlar ve iş makineleri yedek parçaları üretiminin yanı sıra, otomotiv sektöründe şirketlerden biri olan Terbay 2017 yılında yakaladığı büyüme hızını 2018’de de sürdürmeyi hedefliyor.

Terbay Makina Endüstri ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak şirket olarak ağırlıklı faaliyet alanlarının iş makinaları olduğuna dikkat çekerek, “Bizim şirket olarak ağırlıklı faaliyet alanımız iş makineleri. Faaliyetlerimizin yaklaşık yüzde 65’ini bu alan oluşturuyor. Ticari araç ve otomobil ise faaliyetlerimizin yüzde 10’unu oluşturuyor. Bu sene içinde her iki grupta da artış oldu. 2017’de geçen yıla göre cirosal olarak yüzde 30’luk bir büyüme yakaladık.” diye konuştu. 2018 yılı içinde büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini anlatan Baysak, “Önümüzdeki yıl da yine yüzde 20 civarında bir büyüme bekliyoruz “ dedi.

İhracatın cirodaki payının 2017 yılında %85’ e ulaştığını, ihracatın Avrupa ülkeleri, ABD, Brezilya ve Endonezya’ ya yapıldığını, 2018 yılında ihracatın %90’ a ulaşacağını belirtti.
1954 yılından beri faaliyette olduklarını hatırlatan Baysak, 1985’ten beri Terbay okullarında yetişen kalifiye elemanlarının büyümelerinde önemli bir etkisi olduğunu söyledi.