Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER); Yusuf Ata Arıak’ın sektörde büyük üzüntü yaşatan kaybından sonran Kasım ayında gedüzenlenecek olan olağan genel kurul toplantısına kadar başkan ve başkan vekilliği görevlerini yürütecek isimleri belirledi. Yönetim Kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri toplantıda Arıak’ın vizyonunu yaşatması ve TELKODER’in varlığını güçlenerek sürdürmesi amacıyla Halil Nadir Teberci’yi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ceren Okutan’ı ise Başkan Vekilliği görevine getrildi.

Türkiye’de telekomünikasyon sektöründe tam rekabetin gelişmesi ve sektördeki şirketlerin verimliliklerini artırması amacıyla çalışmalar gerçekleştiren TELKODER; 18 senedir Yusuf Ata Arıak öncülüğünde ortaya koyduğu özverili çalışmalarla sektöre önemli katkılar sağladı. 6 Nisan’da dernek kurucusu ve 18 sene boyunca da derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Yusuf Ata Arıak’ın vefatının ardından toplanan TELKODER yönetim kurulu; Arıak’ın vizyonunu yaşatmak üzere yeni başkan ve başkan vekilliği görevlerine getirilecek isimleri seçti.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Kasım ayında yapılacak olan olağan genel kurul toplantısına kadar başkan vekilliği görevinde olan Halil Nadir Teberci yürütecek. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji bölümünden 1987 senesinde mezun olan Teberci 1989 senesinde Türkiye İş Bankası A.Ş.’de yazılım uzmanı olarak başladığı iş yaşamına 2000 sene yine İş Bankası kuruluşu olan İşNet Elektronik Bilgi Üretim Dağıtım Ticaret ve İletişim Hizmetleri A.Ş.’de İstanbul Bölge Müdürü olarak çalıştı. 2003 yılında Yeditepe Üniversitesinde pazarlama alanında yüksek lisansını bitiren Teberci İşNet’te satış direktörü ve regülasyon direktörü olarak 2018 senesi Ocak ayına kadar çalıştı. 2018 senesi ocak ayında emekli olan Teberci şu anda TTM Telekomunikasyon ve İletişim Hizmetleri A.Ş.’de danışman olarak çalışmalarını sürdürüyor. Halil Nadir Teberci TİSSAD, TİD ve TELKODER gibi kuruluşlarda görev aldığı şirketleri temsil etti.

Gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu üyelerinden Ceren Okutan ise başkan vekilliği görevine getirldi.. Okutan, 1996’ yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü bitirdi.. 1997-1999 senleri arasında Birmingham City Üniversitesi’nde MBA programını bitiren Okutan profesyonel iş yaşamına 2000 senesinde Turcom İletişim'de satış yöneticisi olarak ilk adımı attı. Okutan 2002 senesinden beri şu anda kurucu ortak olduğu Voip Telekom’da Genel Müdürlük görevine devam ediyor.

TELKODER; 18 senedir olduğu gibi telekomünikasyon sektörünün büyümesi, dünya ülkeleriyle rekabet edebilecek konuma gelmesi, fiber altyapı çalışmalarının yaygınlaşması, uydu haberleşme hizmetlerinin gelişmesi ve Türkiye’nin verisinin Türkiye’de kalması vizyonuyla veri merkezlerinin desteklenmesi için çalışmalarını sağduyuyla devam ettirecek.