Tekfen Grup'un öncelikleri arasında yenilenebilir enerji ve tarımsal üretim alanlarına yatırımın yer aldığını söyleyen Osman Birgili; "2018'in ilk günlerinde gerçekleştirdiğimiz Alanar Meyve ile kardeş şirketi Alara Fidan'ın yüzde 90'ının 50 milyon lira bedelle satın alınması bunun güzel bir örneğidir" dedi. 

Türkiye ekonomisinin geçen yıl güçlü bir büyüme performansı gösterdiğini, büyümenin hem harcamalar hem de üretim yönünden incelendiğinde genele yayıldığını belirten Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, mali piyasa parametrelerinde özellikle döviz kurlarında istikrarın sağlanmasının da çok önemli olduğunu ve bu yıl da büyümenin, hızı bir miktar yavaşlasa bile kayda değer bir şekilde devam edeceğini öngördüklerini söyledi. Osman Birgili; bu yıl da paydaşlarını memnun edecek bir performans ortaya koymayı amaçladıklarının altını çizdi. 
Tarımsal sanayi alanında Tekfen Grup Şirketleri’nden Toros Tarım geçtiğimiz birkaç yıl içinde 350 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi. Grubun mevcut tesis ve projeleri için devamlılık, onarım, makina ekipman yatırım tutarı 50 milyon dolar civarında. Önümüzdeki süreçte faaliyet alanını genişletmek ve çeşitlendirmek amacında olduklarını belirten Tekfen Grup Şirketler Başkanı Birgili, ‘’Mevcut know-how'ımızla ilişkili yenilenebilir enerji ve tarımsal üretim alanlarına yatırım stratejik planımızın öncelikleri arasında. Nitekim bunun ilk örneği, 2018'in ilk günlerinde gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin en büyük ve kaliteli meyve üreticilerinden Alanar Meyve ile kardeş şirketi Alara Fidan'ın yüzde 90'ının 50 milyon lira bedelle satın alınmasıdır." dedi.