TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlük binasında düzenlenen TEİD 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni yönetim kurulu belirlendi. Yönetim Kurulu Başkanlığı için seçim yapılan toplantıda Coca Cola İçecek Hukuk Baş Müşavirliği görevine ek olarak Etik ve Uygunluk Komitesi Başkanlığı görevini icra eden Avukat Ertuğrul Onur, TEİD’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

TEİD’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından konuşan Onur, TEİD’in 2010 yılından bu yana 140’ı aşkın üye sayısına ulaştığını kaydetti. TEİD’in amacının ulusal ve uluslararası ticaretin vazgeçilmez koşulu olan iş etiğinin en güncel verilerini ve bağlantılarını Türkiye’ye getirmek ve iyi örnek olmak olduğunun altını çizen Onur, bu tarz uygulamaların artması için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını da vurguladı. 

EN FAZLA KAR HEDEFİ TARİH OLDU

Onur, TEİD’in 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, şirketlerin en fazla kar etme hedefi güderek yalnızca bu doğrultuda gerçekleştirdikleri iş yönetimi sistemlerinin artık tarih olduğunu söyledi. Günümüzde yapılan araştırmaların, şirketlerde tüketicilerin yüzde 50’sinin etik davranış ve faaliyet özelliklerine odaklandığının altını çizen Onur, bu verilerin, şirketlerin etik yönetim sistemine geçiş yapmaları konusunda tüketiciler tarafından itildiğinin bir göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi. Müşteri taleplerinin bu yönde ilerlediği günümüzde TEİD’in çalışmalarının çok daha fazla önem kazandığını belirten Onur, 2010 yılından bu yana 140’ı aşkın üyeye ulaşmış olan TEİD’in çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceğinin de altını çizdi.