1997 senesinde Türk Ekonomi Bankası'nın bir iştiraki olarak kurulan TEB Faktoring'in 16 senedir Yönetim Kurulu Başkanlığı üstlenen Dr. Akın Akbaygil, görevini TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar'a devretti. TEB Faktoring'de 15 senedir Genel Müdürlük yapan Baydar'dan boşalan koltuğa ise TEB Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevini icrra eden Gülümser Özgün Henden getirildi.

Stratejik öncelikleri ve büyüme hedefleri uyarınca Kurumsal Bankacılık Grubu ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Grubu’nu da aynı çatı altında birleştiren TEB, Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı görevine Ömer Yenidoğan'ı görevlendirdi.

ÇAĞATAY BAYDAR KİMDİR?

St. Michel Fransız Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünü bitiren Çağatay Baydar, Arthur Andersen Türkiye'de iş hayatına adım attı.  Türkiye'nin ilk faktoring şirketi olan FactoFinans Alacak Alımı AŞ’de 5 yıl, sonrasında Genel Müdür olarak Koç Faktoring AŞ ve Koç Finansal Kiralama AŞ’de 6 sene görev yapan Baydar, Aralık 2006'dan itibaren TEB Faktoring AŞ'de 15 senedir çalışıyor. Çağatay Baydar, 2011-2013 ve 2016-2019 tarihleri arasında dünyanın en büyük faktoring zinciri olan Factors Chain International’ın (FCI) başkanlığını yapmış olup bugün itibaroyla FCI'ın Başkan Vekili durumunda.

GÜLÜMSER ÖZGÜN HENDEN KİMDİR?

Karabük Yenice Lisesi ve ODTÜ İşletme Bölümü'nü bitiren Gülümser Özgün Henden, bankacılık kariyerine 1992 senesinde Garanti Bankası'nda adım attı. Daha sonra Osmanlı Bankası ve Finansbank'ta hem şube hem de genel müdürlük birimlerine yönetim kademelerinde görev alan Henden, 2003 senesinde TEB bünyesine katılarak ticari bankacılık ve kurumsal bankacılık alanlarında üst düzey görevlerde yer aldı. 2015 senesinden beri Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıışyordu.

ALBAYRAK GRUBU'NDA ÜST DÜZEY ATAMA ALBAYRAK GRUBU'NDA ÜST DÜZEY ATAMA

ÖMER YENİDOĞAN KİMDİR?

Galatasaray Lisesi ve Marmara Üniversitesi Fransızca Kamu Yönetimi Ekonomi Bölümü'nü bitiren Ömer Yenidoğan, MBA yüksek lisansını University of Nottingham'da tamamladı. 1995 senesinde ise Citibank'ta bankacılık kariyerine adım atan Yenidoğan, 1997 senesinde  TEB Grup bünyesine katıldı ve TEB Yatırım, TEB Portföy Yönetimi, Bireysel Bankacılık ve Özel Bankacılık alanlarında üst düzey görevlerde yer aldı. Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanann Ömer Yenidoğan, 2014 senesinden beri de Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alıyordu. (AA)