İSTANBUL (AA) - Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Üst Yöneticiliği (CEO) görevine Volkan Bozay getirildi.

TÇMB' tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, birliğin düzenlemiş olduğu genel kurulda, CEO'luk görevine Bozay atandı. TÇMB'nin stratejik çalışma alanlarında önemli katkılarda bulunan İsmail Bulut ise TÇMB Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı oldu.

Uzun seneler kamuda ve özel sektörde yöneticilik yapan Bozay, profesyonel iş hayatına Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda başladı. Bozay, sırasıyla dış ticaret uzman yardımcısı, Ar-Ge birimi ve dış ticaret uzmanı olarak çalıştıktan sonra TOKİ Finansman Dairesi Başkanı ve Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini icra etti.

Bozay, kamudaki görevini 2004-2006 senelerinde  Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı olarak sürdürdü. 2006 senesinde British American Tobacco şirketinde Kurumsal İlişkiler Müdürü olduktan sonra, görevini bugüne kadar yürüttü.

Volkan Bozay, 2011 yılından beri Türkiye İhracatçılar Meclisi Üyesi, Ulusal Tütün Ürünleri İmalatçıları Derneği ile Ege İhracatçı Tütün ve Tütün Mamulleri Birlikleri İhracatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de icra ediyor.

Açıklamada atamalara ilişkin değerlendirmeleri  alınan TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, bugüne kadar CEO'luk görevini icra eden İsmail Bulut'a teşekkürlerini sundu.

Bayrağı teslim alan Bozay'ın kamu ve özel sektördeki kıymetli deneyimleriyle TÇMB'ye ve sektöre önemli katkılar sunacağını vurgulayan Saka, "Bu katkılardan en önemlisi sektörün stratejik önceliklerini hayata geçirerek birliği gelecek vizyonuna taşımak olacaktır." şeklinde konuştu.