Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci’nin atanmasıyla ilgili karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, görevden affını isteyen ve bu talebi kabul gören Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.

Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Yeni Tarım ve Orman Bakanı olan Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'ta tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olan Kirişci, yüksek lisansını aynı fakültenin Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesinde yaptı.

Kirişci, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında teknik eleman olarak görev yaptı, ve Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995 yıllıda doçent, 2001'de ise profesör olan Kirişci, bir kısmı yabancı dilde olmak üzere, birçok makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın üretti. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlenen Kirişci, 22'nci dönemde AK Parti'den Adana Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olarak, Başkanvekilliği görevini yerine getiren Kirişci, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu ve 23'üncü dönemde aynı göreve tekrardan seçildi.

Kirişci, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Tarım ve Orman Bakanı oldu.

SECURİTAS BİLGİ TEKNOLOJİLERİ’NE YENİ ÜLKE YÖNETİCİSİ SECURİTAS BİLGİ TEKNOLOJİLERİ’NE YENİ ÜLKE YÖNETİCİSİ

İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 evlat sahibidir. (AA)