Türkiye’de aile işletmelerinin gelişmesine ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamasına yönelik çalışmalarına destek olması için kurulan Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak Candan Çilingiroğlu’nu seçti. Böylelikle Çilingiroğlu, TAİDER’in üçüncü kadın Başkanı oldu.

İstanbul’da gerçekleşen toplantıda yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmesinin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çilingiroğlu, bu toplantının TAİDER tarihindeki en yüksek katılımla gerçekleştiğini vurguladı. Kendisini yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçen tüm TAİDER üyelerine teşekkür eden Çilingiroğlu, bu durumun kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Dernek olarak oldukça büyük bir ivme ile büyüdüklerinin altını çizen Çilingiroğlu, tüm TAİDER üyeleri olarak Türkiye’deki aile işletmelerinin sürdürülebilirliğini yükseltmek adına çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

CANDAN ÇİLİNGİROĞLU KİMDİR?

Candan Çilingiroğlu, Ege Üniversitesi’nin Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezundur. 34 yıldır çeşitli şirket ve pozisyonlarda görev alarak sektörel deneyimlerini katlandırarak artıran Çilingiroğlu, halen Shoe City mağazalarının Genel Koordinatör görevini yürütüyor. Uzun bir süre İzmir Amerikan Koleji Yetişenler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Çilingiroğlu aynı zamanda İzmir'in ilk iş kadını derneği olan İzmir İş Kadınları Derneği İZİKAD'ı da kuran yedi iş kadınında biridir. Tüm bunların yanı sıra Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (BASİFED) ile TURKONFED’in geçmiş dönemlerde Yönetim Kurulu Üyesi olan Çilingiroğlu, Tarım 4.0 Teknoloji ve Etki Derneği’nin de Yönetim Kurulu Üyesidir. Profesyonel iş hayatında birçok çeşitli STK çalışmalarında görev alan Çilingiroğlu, 2014 senesinde “Yılın En Başarılı İş Kadını” olarak seçilmiştir.