Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğinde İstanbul merkez ofisli kurulan Tago Architects, kurulduğu günden bu yana 700’ün üzerinde projeye imza attı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisini devletlerarası düzeyde rekabetçi bir yapıya ulaştırması amacıyla belirlediği teşvik desteğini alan Tago Architects, “Tasarım Merkezi” unvanına kavuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Altuğ, Tago Architects’in kurulduğu 1997’den bu yana yurtdışı pazarında da hizmet verdiğinin altını çizdi ve bundan sonraki hedeflerini anlattı. Altuğ yaptığı konuşmada “Ana hedefimiz küresel ölçekli rekabet ortamında çok daha güçlü olabilmek.” dedi. Bu hedef doğrultusunda kuruldukları günden beri kendi kaynak ve planlarıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Altuğ, ‘Tasarım Merkezi’ unvanımızla birlikte hedefimize ulaşmak adına daha fazla çaba göstereceğiz.” dedi.

ÖZE DÖNÜŞ SÜRECİ

Tasarım Merkezi olma prosesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın şirketlerini akademik ve sektörel açılarda değerlendirmesinin mimari ofislerinde bir öze dönüş, öz denetim süreci yaratacağını vurgulayan Altuğ, rutinin dışına çıkmalarını sağlayacak bu değerlendirme sürecinin tüm çalışanlarına moral ve motivasyon kaynağı olacağını öngördüğünü belirtti.