Systemair Türkiye, gerçekleştirdiği önemli bir atama ile endüstriyel tesislerde enerji verimliliği konusunda öncü projelere imza atmayı planlıyor. Firma son olarak Esin Çakır’ı endüstriyel çözümler müdürlüğü görevine atandığını duyurdu.

ALBAYRAK GRUBU'NDA ÜST DÜZEY ATAMA ALBAYRAK GRUBU'NDA ÜST DÜZEY ATAMA

ORTAK HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Elektrik Bölümü’nden 2004 senesinde mezın olan Esin Çakır, kariyerine Akçansa Çimento'da endüstriyel otomasyon sistemleri alanında başladı. Johnson Controls ve Regin Controls'de yönetici pozisyonlarında görev alan Çakır, bu yılın temmuz ayı itibariyle Systemair Türkiye bünyesine katıldı. 

Çakır, firmayla paylaştığı ortak hedefler doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

"EN DEĞERLİ ENERJİ, VERİMLİ KULLANILANDIR"

Endüstriyel tesislerde ve ticari binalarda gerek yeni yatırımlar gerekse mevcut tesislerin işletilmesi aşamasında birincil önceliğin minimum enerji tüketimi olduğunun altını çizen Çakır, enerji verimliliğinin  dünya genelinde artan maliyetler ve çevresel duyarlılıklar sebebiyle daha fazla gündeme gelmeye başladığını söyledi.

En değerli enerjinin verimli kullanılan enerji olduğunu düşündüğünü kaydeden Çakır, "Bu farkındalığı doğru yönlendirerek tüm endüstriyel ekosistemde yaygınlaştırmak istiyoruz. Verimli enerji kullanımı; uygun ekipman seçimi, doğru projelendirme, başarılı işletme, sürekli iyileştirme prosedürlerinin uygulanması ve tüm yapının etkin bir otomasyon sistemi ile kontrol edilip izlenmesi ile sağlanabiliyor. Otomasyon alanında uzun yıllardır görev alan biri olarak endüstriyel alanlarda enerji verimliliği konusunda çalışmalarıma devam ediyorum." dedi.

"SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDECEK ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ"

Systemair Türkiye bünyesine katılmasıyla beraber endüstriyel tesislerde enerji verimliliği bilincinin oluşturulması noktasında çalışmayı sürdüreceğini ifade eden Çakır, "Çözüm ortaklarımız için sürdürülebilir sistemler ile maksimum verimlilikte, minimum enerji tüketen projeler geliştireceğiz. Endüstriyel tesisler için ihtiyaç duyulan tüm noktalarda enerji geri kazanımı ve verimlilik artırıcı projelerin yanı sıra müşterilerimiz için finansman çözümleri sunmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda otomasyon çözümleri ile iç hava kalitesi, aydınlatma ve yenilenebilir enerjilerden maksimum fayda sağlayacak çözüm paketleri oluşturarak sektöre öncülük edecek çalışmalara imza atacağız." diyerek sözlerini noktaladı.