Ferrari, BMW ve Aston Martin gibi dünya markası müşterilerinin yanına, geçtiğimiz yıl Rusya’nın en büyük motor fabrikalarından YaMZ’ı ekleyen Borusan Holding şirketlerinden Supsan A.Ş, 2018 yılında GAZ Group ile de el sıkıştı. Hafif ve orta ölçekli ticari araçlar, otobüsler, ağır kamyonlar, güç trenleri ve otomotiv parçaları geliştirme ve üretiminde uzman olan GAZ Group, Supsan tarafından üretilen supapları, LCV Gazelle araçları için üretilen benzinli motor Evotech 2.7'e monte edecek.

“AB ÜLKELERİ İLE ABD VE RUSYA PAZARINA ODAKLANDIK”

Söz konusu anlaşmaya dair gelişmeleri bizlerle paylaşan Supsan Genel Müdürü Salih Alson “Bu anlaşma için dört yılı aşkın süredir çalışan Supsan, ilk sevkiyatını da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.” dedi. Kapasite artırımı ile rakipleri arasında ciddi bir büyüklüğe ulaştıklarını açıklayan Supsan A.Ş Genel Müdürü Salih Alson, sözlerine şu şekilde devam etti: “2017 itibariyle kapasitemizi 10 milyon adetten 12 milyon adede çıkardık. O an itibariyle rakiplerimizle olan farkı daha da açtık. Bu çok ciddi bir büyüklüktür. Çevre ülkelerin en büyük supap tesisine sahibiz.” Ağırlıklı olarak binek araçlar ve ağır vasıtalar için supap üretimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Salih Alson, AB ülkeleri ile ABD ve Rusya pazarına odaklandıklarını ifade etti.

Supsan, bir Borusan Holding kuruluşu olup, 3 Eylül 1970 tarihinden itibaren Eaton SRL lisansı ile her türlü içten yanmalı motorlar için motor supabı üretmektedir. Supap, gayd, tırnak, tij ve supap başlığı ürünlerinde araç üreticilerinin orijinal parça tedarikçisidir. 2014 yılında kendi tesislerinde eksantrik mili ve turbo üretimine başlamış olan Supsan; bayileri kanalıyla supap, gayd, baga, tırnak, tij, takım conta, eksantrik mili, supap fincanı, silindir kapak, krank, şim, supap lastiği, silindir kapak saplaması, motor yatağı, turbo, EGR valfi, hava akış metre, supap yayı ve eksantrik zinciri ürünlerini dağıtmaktadır.