İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu olan SunExpress'in yeni üst yöneticisi (CEO) Dr. Max Kownatzki oldu.

SunExpress tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Jens Bischof''un Eurowings CEO'su olmasında sonrasında boşalan firmanın CEO'luk görevine SunExpress Yönetim Kurulu tarafından Max Kownatzki atandı.

Lufthansa Group Hub Havayolları Uçuş ağı ve Ortaklık Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çalışan Max Kownatzki, Almanya ve Türkiye arasındaki en büyük tatil ve etnik seyahat hava yollarından biri olan SunExpress'in yönetimini, 15 Nisan itibarıyla üstlenecek.

Her sene, 4 bin 200'den fazla çalışanı ile 10 milyon yolcuyu hayallerinin tatiline ve sevdiklerine buluşturan SunExpress, geçen sene 84 uçağı ile şirket tarihinin en büyük filosunu işletti.

Kownatzki, bu sene havacılık ve turizmde 30. yaşını kutlayan SunExpress'in Türkiye'deki merkezi Antalya ve Almanya'daki merkezi Frankfurt'ta görevini yürütecek.

Açıklamada görüşlerine baş vurulan SunExpress Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Dr. Max Kownatzki'nin SunExpress CEO'su olarak görevine başlayacak olmasından ötürü memnuniyeti dile getirdi.

Aycı, "Mesleki tecrübesi ile kendini kanıtlamış bir profesyonel olarak Kownatzki'nin SunExpress'i, büyüme yolculuğunda daha ileriye taşıyacağına ve Avrupa'nın rekabet ortamında güçlü bir marka olarak konumlandıracağına inanıyoruz." ifşeklinde konuştu.