Stäubli, Robotik Bölümünün Grup Müdürü olan Gerald Vogt'un, 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla CEO olarak atandığını duyurdu.

GÖREVİ ROLF STREBEL'DEN DEVRALDI

Endüstriyel ve mekatronik alanda küresel bir lider olan Stäubli, yeni yıla yeni bir İcra Kurulu Başkanı ile başlıyor. Firma bünyesinde önceden Robotik Bölümü'nün Grup Müdürü olarak görev alan Gerald Vogt, 1 Ocak 2021 itibarıyla Rolf Strebel'den CEO vazifesini devraldı.

Kendi alanında oldukça deneyimli bir yönetici olan Vogt, çeşitlenen ve büyüyen aile şirketinin yönetimini devralıyor.

Fransız-Alman Mühendis ve İşletme Ekonomisti olan 50 yaşındaki Vogt, 2016 yılının ortasından bu yana Robotik Bölümü’nün dünya genelinde robotik alanından sorumlu Grup Bölüm Müdürü olmakla birlikte aynı zamanda Grup Yönetiminin de bir üyesi olarak görev alıyor.

HALEFİ OLARAK GÖSTERİLDİ

Vogt, yaklaşık 20 yıl önce Stäubli’ye katılımıyla ilk olarak Fransa’nın Faverges kentinde AR-GE ve  ve üretim tesisinde çalıştı, sonrasında ise  ABD’de görevine devam etti. Kuzey Amerika’da Stäubli Robotics Bölüm Müdürü olarak deneyimlerini önemli ölçüde genişletti.

Bayreuth’taki Stäubli Robotics’in Başkanı olarak Alman işletmesinin sorumluluğunu devralmadan önce ise Geliştirme Müdürü olarak Faverges’e döndü.

Firmanın Yönetim Kurulu sorunsuz bir geçiş ve CEO olarak gelecekteki görevlerine hazırlanması için, Vogt'u 2020'nin başında Rolf Strebel'in halefi olarak aday gösterdi.

O zamandan beri, Vogt da firma için 2030'a kadar yeni iş stratejisinin başlatılması ve uygulanması için sorumluluklarını yerine getirerek mevcut CEO'ya eşlik etti.

"DÜNYA ÇAPINDA İLERİYE TAŞIMASI İÇİN GÜVENİMİZ TAM"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yves Serra, "Gerald Vogt ile, geniş bir uluslararası deneyime ve Grup içinde halihazırda çok iyi bağlantılara sahip, açık bir girişimci ruha sahip ileriye dönük bir yönetici bulduk; çok mutluyuz. Stäubli Group’u dünya çapında daha da ileriye taşıması için güvenimiz tam." dedi. 

Serra ayrıca, Stäubli'ye 40 yılı aşkın süredir olan bağlılığı ve son 14 yıldır Stäubli Group CEO'su olarak yaptığı olağanüstü çalışmalardan dolayı Rolf Strebel'e teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

ROBOTİK BÖLÜMÜNÜN YENİ YÖNETİCİSİ KİM OLDU?

Christophe Coulongeat, 1 Ocak 2021 itibariyle Robotik Bölümünün dünya genelindeki sorumluluğunu üstlenerek görevine başladı.

Robotik Bölümünün dünya genelindeki sorumluluğunu üstlenen Fransız yönetici, 2018 yılından beri Bölüm Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu ve daha önce Fransa, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsviçre'de paketleme ve otomasyon endüstrisinde kapsamlı bir deneyim elde etti.

Firma, yönetimindeki bu başarı ile büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürerek özellikle Kuzey Amerika ve Asya'da dünya çapındaki pazar konumunu daha da genişletmek üzere rotasını belirliyor.