Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) teknik destek, sistem mühendisliği, proje yönetimi, teknoloji transferi ve lojistik destek hizmetleri görevlerini gerçekleştirmek hedefiyle Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararı ile 1991’de kurulmuş olan STM, globalde Türkiye’nin amaçlarına uygun, kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak çözüm ve yapılar üretiyor. 

2019 itibariyle gerçekleştirilen üst düzey atama ile birlikte 2007’den bu yana birçok farklı projelerde Sistem Mühendisliği Müdürü, Teknik Yönetici, Proje Yöneticisi ve Kalite Güvence Müdürlüğü pozisyonlarında çalışmış olan Özgür Güleryüz, STM’nin yeni Genel Müdür Yardımcısı oldu.

ÖZGÜR GÜLERYÜZ KİMDİR?

Güleryüz, Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu ve aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Finlandiya’da Nokia Mobile Phones firmasının Ar-Ge bölümünde görev alan Güleryüz, 2003 yılında Türkiye’ye geri geldi ve ASELSAN’da çalışmaya başladı. Haberleşme teknolojileri, siber güvenlik ve bilgi güvenliği alanlarında ASELSAN’daki çalışmalarını yürüten Güleryüz 2007 yılından beri STM’de çalışmaktadır. Güleryüz son olarak Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Executive MBA programını 2012 yılında bitirdi.