Güneşin sürdürülebilir, temiz ve tükenmez bir enerji kaynağı olduğunu vurgulayan Gazi Çelebi, “2001'den bu yana 1 milyon 200 bin ton karbondioksit salımı gerçekleşmeden enerji üretilmesine vesile olduk. Bu sistemle metrekare başına yıllık ortalama 155 kg karbondioksit salımına engel olabilirsiniz.” diyor.

Solar termal alanında Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Solimpeks, eşsiz bir enerji kaynağı olan güneşten ısıtma, soğutma, sıcak su ve elektrik ihtiyacının en verimli şekilde karşılanabileceğine dikkat çekiyor. Her geçen gün biraz daha kirlenen dünyamızın geleceği için temiz enerji kaynaklarına ihtiyacımız olduğunun altını çizen Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, “En çevreci, sürdürülebilir ve verimli enerji kaynağı güneştir” diyor.

Bu çevreci enerji kaynağının aynı zamanda son derece güvenli bir yatırım olduğunu hatırlatan Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, şunları söylüyor: “Faaliyetlerimize başladığımız 2001 yılından bu yana 1 milyon 200 bin ton karbondioksit salımı gerçekleşmeden enerji üretilmesine vesile olduk. Altı kıtada binlerce aile, ürünlerimizi kullanarak hem enerji tasarrufu yaptı hem de bunu dünyayı kirletmeden, sürdürülebilir, temiz ve tükenmez bir enerjiyle gerçekleştirdi. Konutunuza ya da işyerinize yüksek verimli bir güneş enerjisi sistemi kurduğunuzda metrekare başına yıllık ortalama 155 kg karbondioksit salımına engel olabilirsiniz. Ayrıca bu sistemi 30-40 yıl boyunca ısıtma-soğutma, sıcak su ve elektrik ihtiyaçlarınız için kullanabilir, ürettiğiniz fazla elektriği satarak ek bir gelir kaynağı elde edebilirsiniz.”

ÖZBEKİSTAN’A GÜNEŞ ENERJİSİ

Solimpeks, Özbekistan merkezli Artel Grup’a güneş enerjisi kolektörü ve sıcak su boylerleri üretimi, satışı ve kurulumu için know-how desteği sağladı.

Solimpeks, Artel Grup’a güneş enerjisi kolektörü ve sıcak su boylerleri üretimi, satışı ve kurulumu için know-how desteği verdi. Özbekistan merkezli firma kurduğu yeni fabrikasında yıllık 250 bin metrekare güneş kolektörü ve 25 bin adet boyler üretecek.

Know-how desteği ile ülke ihracatına destek vereceklerini ifade eden Solimpeks Genel Müdürü Mehmet Emin Keçeciler, şunları söyledi; “Artel Grup, bize fabrika kurulumundan satışa, montajdan satış sonrası hizmetlere birçok konuda bilgi birikimimizden faydalanmak için başvurdu. Artel Grup’un Kasım 2017’de faaliyete geçen fabrikasında yüksek kaliteli güneş enerjisi kolektörü, sıcak su boylerlerinin yanı sıra paslanmaz çelik boru ve alüminyum montaj setleri üretiliyor. Yıllık üretim kapasitesi 250 bin m2 güneş kolektörü ve 25 bin adet boyler olacak yeni fabrika, Özbekistan pazarının ihtiyacını karşıladıktan sonra yakın pazarlar olan Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan, Kırgızistan, Azerbaycan gibi Türkî Cumhuriyetlere ihracat yapmayı hedefliyor.”