1 Şubat 2021 itibarıyla Shell & Turcas CFO’su Joel Zara, CFO rolünün dıışnda, Shell & Turcas İcra Kurulu ve Shell & Turcas İştirakleri Yönetim Kurulu üyesi de oldu.  Joel Zara, öncesinde Shell’in Londra’daki merkez ofisinde Yeniden Yapılanma projesinde finanstan sorumlu Proje Müdürü olarak görev almaktaydı.

Yeni görevinde Finans, Bilişim Teknolojileri ve Satın Alma Operasyonlarından sorumlu kişi olan Zara, Shell & Turcas’ın stratejik hedefleri doğrultusunda, sürdürülebilir büyüme ve yeni bilişim teknolojilerinin faliyete geçirilmesinde önemli bir liderlik rolü üstlenecek.

1989 senesinde Shell’de çalışmaya başlayan Zara, 30seneden fazla bir süredir süren Shell kariyerinin yaklaşık 8 senesini Shell’in Londra’daki merkez ofisinde çalışarak geçirdi. Shell & Turcas Perakende Finans Müdürü, Avrupa & Güney Amerika Ham Petrol & Rafineri marjlarından sorumlu Finans Müdürü, Orta ve Doğu Avrupa & Türkiye’den sorumlu Hazine Müdürü, Birleşme & Satın Alma, Ticaret & İkmal olmak üzere finans ekibinde çok sayıda farklı rol edinen Zara, Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar bilimi ve yöneticilik  bölümünü bitirmiştir.