Sevimli Deri Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli; "2018 yılında İhracatımızı artırarak, üretimde yüzde 200'e varan artışları hedefliyoruz" dedi.

Sevimli Deri Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, her zaman kaliteyi önemsediklerini, yurtiçi satışlarının üretimlerinden yüzde 25 pay alırken cirolarındaki payın yüzde 15 de kaldığını ve ihracatlarını artırarak, üretimde yüzde 200’e varan artışları hedeflediklerini açıkladı.
İç pazarın ihracatçı olmaya yönelttiğinin altını çizen Sevimli, ‘’Deri sektöründe 50 yıldır faaliyet gösteren ve Avrupa pazarı için metal içermeyen kimyasallarla deri üreten bir şirketiz, üretimimizi 4'e katlayıp ihracat miktarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız işle ilgili kurallara uyduğumuzu sözle değil belge ile kanıtlıyoruz.’’ dedi. Deride Çin ve Rusya pazarının kapanmasıyla ihracatın düşüş yaşadığını söyleyen Sevimli durumla ilgili şu açıklamada bulundu. ‘’Türkiye için giysilik derinin ihracat kapısı Rusya'ydı. Rusya'da vergiler ve çift fatura sıkıntısıyla karşılaştık. Dolayısıyla Rusya ile ihracata dönmek zorunda kaldık. Çin'e Hong Kong üzerinden ticaret yapılıyordu. Çin'deki operasyonla bu ticaret engellendi. Çin'e direk ihracat olmamasının sebebi de, yüksek vergilerdi. Çin, ticareti engelleyince sıkıntılar yaşamaya başladı.