İş hayatına Deloitte İstanbul ofisinde Bağımsız Denetim Bölümü’nde adım atan Ardan Aksade, sonrasında Risk Danışmanlığı Bölümü’nde finansal ve reel sökterde çeşitli risk yönetimi danışmanlığı projelerinde yer aldı. Enerji, bankacılık, sigortacılık, turizm, inşaat, gıda, hava taşımacılığı, otomotiv, tekstil ve dayanıklı tüketim başta olmak üzere çok sayıda sektörde denetim ve danışmanlık projelerinde görev aldı.

2005 yılında Koç Holding Denetim Grubu’na giren Ardan Aksade, Dayanıklı Tüketim Grubu bünyesinde yer alan şirketlerin yurt içi ve yurt dışında denetim çalışmlarını yürüttü. 2007 senesinde Tüpraş’ta Denetim Müdürü olarak göreve yaptı. Risk yönetimi ve kurumsal uyum projelerini yürüterek çalışma alanını büyüttü 2017 senesinde Tüpraş’ın iştiraki olan Ditaş Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği’ne Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.  Şirketin uluslararası piyasada büyüyen deniz taşımacılığı faaliyetlerine paralel şekilde finansal süreçlere önderlik etti. Son olarak Setur’da Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve geldi.

İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü bitiren Ardan Aksade, iş hayatı dışında aktif olarak yelken sporuyla uğraşıyor.