Dikey sektörler için Lapis, Havlumat, Kargopark ve Senyonet gibi yazılımları geliştiren Türkiye’nin köklü yazılım firmalarından Senkron Yazılım'da üst düzey bir transfer gerçekleşti. Teknoloji ve yazılım sektörünün farklı firmalarında 25 yılı aşkın süredir pazarlama ve iletişim departmanlarındaki uzmanlığıyla bilinen Gözde Ok, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü olarak firma bünyesine katıldı.

 Pazarlama departmanını genişletmeyi amaçlayan firma, Türkiye’nin yazılım ihraç eden ve yazılım ekosistemini global arenada büyüten firmalar arasındaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

"HEDEFİMİZ YERLİ YAZILIM EKOSİSTEMİNİ GENİŞLETMEK"

Ok’un ekiplerine katılmasında duyduğu heyecanı dile getiren Senkron Yazılım CEO’su Erdal Özkan, 26 yıllık geçmişiyle gelinen noktada dikey sektörlere yönelik inovatif ürün ve çözümlerle hizmet sunan bir teknoloji firması olarak işlerine odaklandıkları için bugüne kadar iletişim noktasında fazla proaktif olamadıklarını belirtti.

RABAM’IN YENİ CEO’SU MURAT GÜNAY OLDU RABAM’IN YENİ CEO’SU MURAT GÜNAY OLDU

Artık yerli pazarların yanı sıra yurt dışına da yazılım ve teknoloji ihraç eden bir firma olarak konumlanmaları ve geliştirdikleri yenilikçi ürünleri doğru bir biçimde anlatma gereksiniminin kendilerine pazarlama ve iletişim konusunda daha aktif olmaları gerektiğini ortaya koyduğunu aktaran Özkan, "Bu sebeple yılın başında pazarlama departmanını genişletme hedeflerimiz doğrultusunda sektörün tecrübeli ismi Gözde Ok’u, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörlüğü görevine getirdik. 2022'nin şirketimiz açısından satışları yurt içinde ve dışında artırmak kadar bir pazarlama ve iletişim yılı olacağını şimdiden rahatlıkla söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Senkron Yazılım, Ok'un ekibe dahil olmasıyla birlikte hizmetlerini yurt dışına daha çok ihraç ederek yerli yazılım ekosistemini genişletmeyi hedefliyor.

GÖZDE OK KİMDİR?

İzmir doğumlu olan Gözde Ok, lise eğitimini Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve TV Bölümü'nden alarak mezun oldu.

Kariyerine TV haberciliği ile başlayan Ok, yayıncılık sektöründe farklı yayınlarda görev aldıktan sonra 2001 yılında Alcatel’de Pazarlama İletişimi Müdürü olarak bilişim sektörüne adım attı.

Uzun yıllar ulusal ve uluslararası bilişim, telekom ve fintech firmalarının pazarlama ve kurumsal İletişim yöneticiliği görevlerini yapan Ok, Mikro Yazılım’daki görevi sonrasında son olarak yine bir fintech firması olan Tam Finans’ta Pazarlama ve Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak çalıştı.

Gözde Ok'un, uluslararası arenada ürün konumlandırma ödülünün yanı sıra pazarlama ve kurumsal iletişim alanında başarılı isimler kategorisinde üç yurt içi ödülü bulunuyor.