SEDAŞ 2017 de olduğu gibi 2018’de de kaçak elektrik kullanımı ile mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor. Konuyla ilgili bilgi veren SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, “kaçak elektrikle mücadele etmek, ülke kaynakları ile üretilen enerji miktarının kayıt altına alınmasını ve ekonomiye kazandırılmasını sağlamak için 2018 yılında da ekiplerimizle sahada çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.


SEDAŞ, 2017 yılının tamamında toplam 58.212 adet tüketici için sahada fiilen kontrol işlemi yaptı ve kaçak elektrik kullandığı belirlenen 25.850 tüketici hakkında kaçak tespit tutanağı düzenledi. Düzenlenen tutanaklar doğrultusunda hesaplanan kaçak tahakkuk miktarı 94.165.000 kWh oldu. SEDAŞ yaptığı mücadele ile ülke kaynakları ile üretilen bu enerji miktarının kayıt altına alınmasını ve ekonomiye kazandırılmasını sağladı. Kayıp-kaçak oranı en düşük elektrik dağıtım şirketlerinden biri olan SEDAŞ, bu başarıyı sağlamak için pek çok önlemi bir arada uyguluyor. 2017 de ekipleri ile sahadaki başarılı kayıp kaçak mücadelesini sürdüren SEDAŞ, 2018 yılında da EPDK tarafından hedeflenen oranda başarı sağlamak üzere çalışmalarına hız verdi. SEDAŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrik dağıtım şirketlerine verilen kayıp-kaçak oranı hedefini her yıl olduğu gibi 2017 yılında da yakaladı.  Kaçak elektrik kullanımını önlemeye yönelik faaliyetleri kapsamında, SEDAŞ Çağrı Merkezine ve Müşteri Hizmetleri Merkezlerine bildirilen, Resmi Kurum ve Kuruluşlardan, internet sitesi ve sayaç okuma çalışanlarının yaptığı bildirimler ile bu yollardan gelen 16.894 adet kaçak ihbarını sahada değerlendiren SEDAŞ, kaçak elektrik kullandığını tespit ettiği 7.750 tüketici hakkında kaçak tespit tutanağı düzenledi.

2017 yılının tamamında toplam 58.212 adet tüketici sahada fiilen kontrol edildi ve kaçak elektrik kullandığı belirlenen 25.850 tüketici hakkında kaçak tespit tutanağı düzenlendi. Düzenlenen tutanaklar doğrultusunda hesaplanan kaçak tahakkuk miktarı 94.165.000 kWh oldu. SEDAŞ yaptığı mücadelede, ülke kaynakları ile üretilen bu enerji miktarının kayıt altına alınmasını ve ekonomiye kazandırılmasını sağladı. Ülke ortalamasının yarısından daha az bir kayıp-kaçak oranına sahip olan SEDAŞ, bu durumunu korumaya ve 2018 yılında daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini açıkladı.