İSTANBUL (AA) - Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK) başkanlığı görevine atanan Türker Gürsoy, gerçekleştirilen törenle yeni görevini devraldı.

SDDK açıklamasına göre, kurum başkanlığına atanan Türker Gürsoy, gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Sigortacılık Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmekte olan Dr. Ahmet Genç ve Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Mete Güler’den görevi devraldı.

Dr. Ahmet Genç ve Mete Güler, yeni başkan Türker Gürsoy’u tebrik ederek, kendisine başarı dileğinde bulundu.

Kurul üyelerinin de hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşma yapan Türker Gürsoy, hem sektöre hem de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kuruluşu ile ilgili olarak bugüne kadar yaptıkları katkılarından ötürü Genç ve Güler’e teşekkür ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu önemli göreve atanmam konusundaki tensipleri için şükranlarımı arz ederim. Bu yeni yapılanma ile birlikte Sigortacılık ve Özel Emeklilik sektörümüz için yeni ve çok önemli bir dönem başlamış oluyor. " şeklinde konuştu.

Kurul üyeleri ve tüm ekibiyle birlikte yoğun bir çalışma dönemine girdiklerini belirten Gürsoy, şöyle devam etti:

"Ciddi emekler verilerek hazırlanan kanunumuz ve akabinde kurulan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığımız, sektörümüzü bütünüyle kucaklayan, sorunları ile ilgili önemli görevler üstlenen bir yapıya sahip.

Kurul üyelerimiz ile birlikte üstlendiğimiz sorumluluğun ağırlığının farkındayız, bu dönemde sektörümüzün bize vereceği destek büyük önem taşımaktadır."