Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya genelinde uzman firmalardan olan Schneider Electric, Türkiye & Orta Asya &  Pakistan Bölgesi Güç Sistemleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine Mehmet Özalp’in atandığını açıkladı. Son olarak bulunduğu Ortadoğu, Afrika ve SEINT Bölgesi, Endüstri İş Biriminden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde edindiği tecrübelerin ardından yeni görevine atanan Mehmet Özalp, Türkiye, Orta Asya ülkeleri ve Pakistan’da Schneider Electric’in endüstriyel gelişim ve dijital dönüşüm stratejilerinden sorumlu kişi olacak.
 
Özalp, 2004 senesinde Proje Müdürü olarak Schneider Electric ailesine katıldı ve daha sonra farklı alanlarda orta ve üst düzey yöneticilik görevlerini üstlendi. Türkiye, İran ve Orta Asya Bölgesi Endüstri İş Birimi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı da üstlenen Özalp, son olarak Ortadoğu, Afrika ve SEINT Bölgesi, Endüstri İş Biriminden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini icra ediyordu.
 
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü 1999 senesinde bitiren Özalp, aynı yıl başladığı Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Bölümü’nde Yüksek Lisans Programı’nı 2002 senesinde bitirdi.
 
Özalp, yeni görevinin yanı sıra son 3 dönemdir üstlendiği Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevi ile de Türkiye’de sanayinin gelişimine katkıda bulunan çalışmalar gerçekleştirmeyi sürdürecek.