Enerji yönetimi ile otomasyon alanında dünya genelinde uzman olan Schneider Electric; Schneider Electric Servisler İş Birimi, Global Ticari Operasyonlar İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna Süleyman Aydemir’in getirldiğini açıkladı. Aydemir, yeni  pozisyonukapsamında firmanın Hong Kong ofisine taşınacak ve küresel ökçekte firmanın iş ve ticari stratejilerinin geliştirilmesi ve hizmet yönetiminden sorumlu kişi olacak. 

Profesyonel iş hayatına 2000 senesinde başlayan ve 2002 senesinde Schneider Electric ailesine katılan Aydemir, servis mühendisliği, saha hizmetleri, proje ve satış mühendisliği, pazarlama gibi konularda görevler üstlendi. 2010 senesinde Enerji Birimi Proje Satış Müdürü olan Aydemir, 2015'de ise Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Saha Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna atandı. Aydemir bu görevinde bölge ülkelerinde satış ve saha yönetimi, pazarlama, tedarik zinciri, kalite ve iş güvenliği yönetimi konularında başarılı işlere imza attı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü 1999 senesinde bitiren Aydemir, 2015 senesinde Koç Üniversitesi Executive MBA, 2016 senesinde ise Yale Üniversitesi Davranışsal Ekonomi programlarını bitirmiştir.