İSTANBUL (AA) - Schneider Electric ile Cisco Bina Yönetimi Sistemleri arasında yapılan iş birliği ile akıllı binaların standart hale gelmesi amaçlanıyor.

Schneider Electric tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, bahse konu olan iş birliğiyle yapılan çalışmalar neticesinde IP tabanlı bina sistemi ağlarının yönetilmesi için daha güvenli, ölçeklenebilir, esnek ve kolay bir yöntem sağlanıyor.

Sunulan ortak çözüm sistemi, ABD'nin ileri gelen üniversitelerinden birinde operasyonel verimliliğin sağlanmasına yardım ediyor. Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde öncü Schneider Electric ile Cisco, akıllı binaların standart hale gelmesinde önemli ilerlemeler sağlamak maksadıyla bir iş birliğine imza attı. İki şirket iş birliği yaparak bina yönetimi sistemlerinin yönetilmesini kolay, güvenli, ölçeklenebilir ve esnek bir hale getirdi. Ayrıca bu sistemlerin İnternet Protokolüne (IP) bağlanmasını mümkün kılan tasarımlar geliştirildi, test edildi ve doğrulandı.

İKİ TEKNOLOJİ LİDERİNDEN ÖNEMLİ ÇÖZÜM

Günümüzde akıllı binalar giderek daha dijital hale geliyor. Nesnelerin İnterneti (IoT) aracılığıyla verimlilik artıyor, konfor optimize oluyor ve bina değeri yükseliyor. Schneider Electric ve Cisco, IT ve operasyonel bina kontrolünü güvenli ve verimli bir IP ağı çözümünde buluşturuyor.

Birden fazla Schneider Electric EcoStruxure™ Building IP mimarisi topolojisi Cisco Industrial Ethernet anahtarlarıyla mevcut bina yerleşimlerine entegre oluyor ve Schneider’in SmartX IP Kontrol Cihazlarına bağlanıyor. Ortaya konulan çözüm sistemi, dağıtımla birlikte sistem kullanılabilirliği gereksinimlerini karşılıyor. Böylece zaman ve kaynak tasarrufu elde ediliyor.