Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümün eöncülük eden Schneider Electric, Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Başkan Yardımcılığı görevine Kerem Barlak’ın atandığını açıkladı. Yeni görevi doğrultusunda Barlak, şirketin Türkiye ve dünya genelinde pazar lideri olduğu makine, proses otomasyonu ve endüstriyel yazılım çözümlerinin satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olacak.
İş yaşamına 2007 senesinde Omron Industrial Automation Europe’ta adım atan Kerem Barlak, 2010 senesinde Schneider Electric ailesine katıldı. Şirket bünyesinde satış, stratejik pazarlama, makine imalatçıları kanal yöneticiliği, sistem entegratörü ve son kullanıcı kanal yöneticiliği vazifelerini üstlendi. Ayrıca “Sanayide Dijital Dönüşüm” konusunda yapmış olduğu seminer, çalışma ve üniversite iş birlikleri ile dijitalleşme aracılığı ile sürdürülebilirliğin Türkiye’deki temsilcisi oldu.
Makine İmalatçıları Kanalını yönetirken, dünyada en hızlı “hareket kontrolü” büyümesi; Son Kullanıcı Kanalını yönetirken ise dünyada en çok “DCS” projesi yapan ülke ödüllerini Türkiye’ye getirdi.
Ayrıca Türkiye’de yer aldığı süre boyunca “Machine Integrator” ve “Industrial Automation Distributor” programlarının stratejisinin belirlenmesine ve uygulanmasına destek sundu.
2020 senesinde Doğu Asya ve Japonya Bölgesinde 16 ülkeden sorumlu Strateji ve İş Geliştirme Birimi Kıdemli Yöneticisi olarak bölgenin orta ve uzun dönemli stratejisini ülke müdürleri ile beraber derledi. Schneider Electric’in tüm iş birimlerine iş zekası, strateji, ve iş geliştirme konularında destek olan Barlak, aynı zamanda Schneider Electric bünyesine katılan enerji yönetimi ve endüstriyel otomasyon yazılım şirketleri ile bölgedeki ülkelerin iş geliştirme süreçlerini de yönetti.
Asya’da görevlendirildiği süre zarfında, Singapur’un en büyük şirketi Temasek ile beraber Asya bölgesinde EaaS (Servis olarak yenilenebilir enerji) konusunda inovatif bir iş modeli ile carbon salınımını azaltıp, enerji maliyetlerini düşünme misyonunda olan “GreeNext”in kurulumunda görev aldı. (Schneider Electric – Temasek Holding Ortaklığı)
Kerem Barlak, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirmiş olup, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Executive MBA yüksek lisans derecesine sahiptir.
SCHNEIDER ELECTRIC DE ÜST DÜZEY GÖREVLENDİRME
Schneider Electric Türkiye Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Başkan Yardımcılığı görevine Kerem Barlak getirildi.

YORUM EKLE
EndüstriForum - Son Mesajlar
Fiber Optikler Gelecekte Parlamaya Devam Edecek
Son: NETES MÜHENDİSLİK - Dün, 08:52
NetAlly'den %100 Wi-Fi 6/6E Müşteri Upgrade Programı
Son: NETES MÜHENDİSLİK - Pazartesi, 13:43
FLUKE Enerji Verimliliği Seminerlerimize Davetlisiniz!
Son: NETES MÜHENDİSLİK - Cuma, 14:34
Join to New EMC KNOW-HOW WEBINAR!
Son: NETES MÜHENDİSLİK - 12 Mayıs 2022
Tektronix Scope’ların Infografik Üzerinde 5 Yıllık Evrimi
Son: NETES MÜHENDİSLİK - 12 Mayıs 2022
1
ING TÜRKİYE'DE ÜST DÜZEY ATAMALAR
2
İKMİB BAŞKANI BİR KEZ DAHA ADİL PELİSTER
3
NESTLÉ TÜRKİYE’DEN GLOBAL DÜZEYDE ATAMA
4
DR. OETKER TÜRKİYE’YE YENİ YÖNETİM
5
BORUSAN CAT’TE ÜST DÜZEY ATAMA
6
SENKRON YAZILIM EKİBİNE ÜST DÜZEY TRANSFER
7
AKAMİB'DE ONUR KILIÇER YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
8
DANFOSS'DA ÜST DÜZEY ATAMALAR
9
SCHNEİDER ELECTRİC TÜRKİYE'DE ÜST DÜZEY...
10
DR. OETKER TÜRKİYE’DE YENİ YÖNETİM
Sektörel Bültene Abone Ol
ANKETTüm Anketler