Türker Öztürk’ün şirketin Türkiye’de inovasyon yolculuğuna hizmet etmek amacıyla gerçekleştirdiği Innovation Summit Istanbul etkinliğindeki başarısı bu atamada etki sağladı. 

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya  genelinde uzman olan Schneider Electric; İnovasyon Deneyimi Program Liderliği pozisyonunaTürker Öztürk’ün atandığını açıkladı. Öztürk böylelikle firmanın uluslararası çapta müşterileri ve iş ortaklarına yenilikleri sunması üzerine çalışan global ekibin yöneticiliğini yapacak. Dijital dönüşümü şekillendirecek şirket inovasyonlarının sunulması için gerçekleştirilen Innovation Summit ve İnovasyon Yolda gibi etkinliklerin küresel çapta kurgulanmasından sorumlu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kariyerine 2004 senesinde yerel bir zayıf akım şirketinde başlayan Öztürk, 2007-2014 seneleri arasında bu firmada Teknik Müdür olarak çalıştı. 2014 senesinde Schneider Electric’e Müşteri Proje Yöneticisi olarak katılan Öztürk, sonrasında EcoStruxure Çözüm Yöneticisi olarak ülke genelindeki dijital dönüşüm süreçlerine katkı sundu. Schneider Electric’in Türkiye’de dijital dönüşümü hızlandırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 2018 yılında gerçekleştirdiği innovation Summit Istanbul’daki başarısının da etkisiyle Öztürk, İnovasyon Deneyimi Program Liderliği görevine atandı.