Sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi veren Sanofi Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya; "Yüksek verimli toz tutucu filtrelerin kullanıldığı Lüleburgaz tesislerinde enerji verimliliği programıyla tüketilen enerji miktarı düzenli olarak takip ediliyor ve tasarruf imkânları değerlendiriliyor" dedi. 


Sürdürülebilirlik çalışmalarında Sanofi Türkiye’nin Çevre Yönetim Sistemi çalışmalarının önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Sanofi Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya;  "Modern depolama sistemlerinin uygulandığı, yüksek verimli toz tutucu filtrelerin kullanıldığı Lüleburgaz tesislerinde enerji verimliliği programıyla tüketilen enerji miktarı düzenli olarak takip ediliyor ve tasarruf imkânları değerlendiriliyor. Lüleburgaz tesislerinde toplam enerji tüketimi birim ambalaj başına 2016 yılında 191 Wh olarak gerçekleşti, böylece son beş yılda yüzde 27 azaldı. 2014’te 0,68 lt olan ambalaj başına su tüketimi ise yine 2016’da 0,63’e düşürüldü" dedi.  

Sanofi, Türkiye’de 60 yılı aşkın süredir hizmet veren öncü sağlık kuruluşları arasında yer alıyor. Türkiye sağlık sektöründe diyabet, onkoloji, aşı ve kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere 16 ana tedavi alanında, 1700’ü aşkın çalışanı ve ülkenin en büyük ilaç üretim tesisi ile faaliyetlerini sürdürüyor, sağlık çözümleri sunuyor. Dünyada 100’ü aşkın ülkede 100.000’den fazla çalışanı, geniş ürün portföyü ve geliştirdiği sağlık çözümleriyle daha sağlıklı nesiller için çalışıyor.

Tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik yaklaşımı ile yürüten Sanofi, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile de toplumda farkındalığı artırmayı ve insanların sağlık yolculuğunda yanlarında yer almayı taahhüt ediyor. Bu çerçevede Sanofi, 2015-2016 dönemindeki sosyal, çevresel, ekonomik ve etik performanslarını değerlendirdiği ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Global Raporlama İnisiyatifi (GRI) G4 raporlama ilkelerine uygun biçimde, temel başvuru seçeneğinde hazırlanan raporun baskısı uluslararası orman yönetim sertifikası olan ‘FSC Belgesi’ ile gerçekleştirildi. Bu özelliği ile de rapor çevre dostu olma özelliği taşıyor.