Üst düzey bir atamanın gerçekleştiği Sanofi'de Kağan Keklik'in, Sanofi Güney Afrika, Namibya ve Botsvana Genel İlaçlar Genel Müdürü ve Ülke Başkanı olarak atandığı bildirildi. 

KOÇTAŞ’TA ÜST DÜZEY ATAMA  KOÇTAŞ’TA ÜST DÜZEY ATAMA 

SEKTÖRDE ÖNEMLİ GÖREVLER YAPTI, SORUMLULUKLAR ÜSTLENDİ

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, Galatasaray Lisesi’nden mezun olmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlayan Keklik, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Exeter Üniversitesi MBA programlarına katılım sağladı.

Profesyonel iş hayatına Eczacıbaşı-Baxter bünyesinde Satış Yöneticisi olarak başladıktan sonra sırasıyla Ürün Müdürü, Kıdemli Ürün Müdürü ve Pazarlama Müdürü pozisyonlarında görev alan Keklik, 2008 yılında Sanofi bünyesine katıldı.

Sırasıyla Merkezi Sinir Sistemi Pazarlama ve Satış Direktörlüğü, Birinci Basamak Satış Direktörlüğü, Eczane Grubu Satış ve Pazarlama Direktörlüğü, Tüketici Sağlığı İş Birimi Direktörlüğü görevlerini yürüten Kağan Keklik, Sanofi Tüketici Sağlığı’nın Genel Müdürlük görevini yürütürken Türkiye, Suriye, Pakistan, İran ve İsrail ülkelerinin yönetiminden de sorumluydu.

YENİ GÖREVİNDE NELER YAPACAK?

Keklik, bir süre AMESA bölgesi Tüketici Sağlığı Ticari Direktörlüğünü yürütmesinin ardından 2019'da İran Yerleşik Reçeteli İlaçlar Genel Müdürü ve Ülke Başkanı ve son olarak da Sanofi İran Genel İlaçlar Genel Müdürü ve Ülke Başkanı olarak görev aldı.

Kağan Keklik, güçlü pazarlama ve satış becerilerine sahip olmasının yanında farklı pazarlarda çeşitli tedavi alanlarında çalışma tecrübesi bulunuyor. Keklik, yeni görevinde bölge faaliyetlerinin yürütülmesi ve hastaların ilaçlara erişimini iyileştirmekten sorumlu olacak. (AA)