İSTANBUL (AA) – Şirketten yapılan açıklamaya göre, Cömert Varlık Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Birimin ürün gamında yer alan tüm tablet, akıllı mobil telefonlar, diğer aksesuarlar, giyilebilir cihazlar ve nesnelerin internet çözümlerinin Türkiye pazarına yönelik her türlü pazarlama ve satış faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Cömert Varlık, Üst düzey yönetici olarak sektörde 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan merkezleri Türkiye ve Amerika’da bulunan çok uluslu Global Fortune 500 şirketlerde iş geliştirme ve stratejik planlama alanlarında çeşitli ülkelerde çalıştı. Koç Bilgi Grubu’na 2001 yılında İş Geliştirme ve Stratejik Planlama Yöneticisi olarak katılan Varlık, aynı zamanda iş modelleri birbirinden farklı grup ve grup çatısı altında bulunan şirketlerinin yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

Cömert Varlık, 2007’den itibaren Bilkom Bilişim Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) olarak çalışmalarını sürdürdü. Bilkom’un bu dönemde iş kültürü ve modelinin transformasyonunda ve neticesinde pazarın çok üzerinde sürdürülebilir karlı büyümesinde önemli bir rol oynadı. Yine bu dönemde Bilkom, çeşitli kez Fortune Türkiye 500 tarafından öz sermaye karlılığı oranı ve satışların büyüme hızı gibi kriterlerle değerlendirildiğinde listenin en başarılı şirketleri arasında yer aldı.

Orta ve lise eğitimini Cömert Varlık, Robert Kolej’de tamamladı. İTÜ Endüstri Mühendisliği ve Carnegie Mellon Üniversitesi-MBA yüksek lisans mezunu olan Varlık, Türk Eğitim Vakfı’nın USA-MBA bursiyeri oldu. Harvard Business School Advanced Management Program-Executive Education Programı’nı Varlık, başarıyla tamamladı. Analitik, sistemsel ve çözüm odaklı yaklaşımları, büyük resme olduğu kadar detaylara verdiği önem ve uygulamada takım oyunculuğu vasıflarıyla ön plana çıkan Cömert Varlık, evli ve bir çocuk babası.