Şahinay Makina, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSB) 4 bin metrekare kapalı alanda 32 çalışanı ile ayda ortalama 200 ton sac işleme kapasitesiyle uzun yıllardır hizmet veriyor. Etik kavramını şirket prensibi haline getirmiş olan firma, müşteri talepleri, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda hızlı ve doğru çözümler sunuyor. 2019 yılı itibariyle en büyük hedeflerinin ihracat yapabilir konuma gelmek olduğunu belirten İlhan, makina sektöründe sağladığı kadın çalışan istihdamı ile de adından sıkça söz ettiriyor.

Global pazarda kabul edilir standartlardan olan IATF 16949:2016 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi (OKYS) belgesine sahip olan Şahinay Makina, geçtiğimiz yıl içerisinde üretim kapasitesini yüzde 20 arttıracak makina yatırımı ile müşterilerinden gelen yoğun taleplerinin büyük bir bölümüne hızlı ve doğru hizmet sağlayarak sektör içerisinde ve müşterilerince takdir topladı.

Tüm bu çalışmalarının yanı sıra firma, 2005 yılı itibariyle üretim süreci ve sistemlerini uygun değerlerde desteklemek hedefiyle, kendi yazılım ve IT-Sistemini oluşturarak inovasyona erken dönemde adapte oldu ve gelişen teknolojiyi her daim yakından takip etme amacıyla çalışmalar yürüttü.

Geçen yıllarda yaptıkları çalışmalar ve yakın dönem iş gündemleri ile ilgili açıklama yapan Şahinay Makina İş Geliştirme Direktörü Birgül Şahingöz İlhan, “Dönüşen dünyaya ve gelişen teknolojiye ayak uydurma çalışmalarımızda güven ve birliğin gücünü kaybetmedik.” dedi. “Güvenin günümüz iş dünyasında en çok aranan temel unsur.” diyen İlhan, müşteri ihtiyaçlarını ön planda tutarak kaliteli ve hızlı çözümler sunduklarından kaynaklı bu güveni çalıştıkları tüm iş paydaşlarıyla paylaştıklarını belirtti.

İlhan “Son teknolojileri ve değişen iş kültürünü yakından takip edip ayak uydurabilmek adına yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz inovasyon ile sürdürülebilir bir büyüme.” diyerek sektör paydaşlarına bu konuların önemini de vurguladı.

KADINLARA İSTİHDAM

Özellikle makina sektöründe kadın çalışan sayısının oldukça az olduğuna dikkat çeken İlhan, Şahinay Makina bünyesinde görev alan personellerinin yüzde 40’lık bir kısmının kadın personelden oluştuğunu ve bunların da yüzde 10’a yakın bir bölümünün birebir üretim safhasında yer aldığını vurguladı.