Roche İlaç Türkiye, 2014 senesinde kurum çatısı altında Ruhsatlandırma, Pazar Erişim ve Kamu İlişkileri Direktörü olarak göreve adım atan Levent Yanık’ın, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle Roche İlaç İran Ülke Müdürü olarak göreve başladığını açıkladı.

Çukurova Üniversitesi Fizik Bölümünü bitiren Levent Yanık; yüksek lisans eğitimini George Washington Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamlarken; doktora derecesini ise Elektrik Mühendisliği bölümünden aldı. Kariyerine ABD’de, Dünya Bankası’nda adım atan Levent Yanık, Türkiye'ye döndükten sonra farklı sektörlerde kurumsal ilişkiler alanında liderlik rolleri üstlendi.

Levent Yanık Roche İlaç Türkiye’de göreve başllamasının ardından, çeşitli sektörlerde edindiği yetkinlik ve deneyimlerle Ruhsatlandırma, Pazar Erişim ve Kamu İlişkileri departman organizasyonunun yeniden yapılandırılması süreçlerini yönetti. Türkiye'deki hastaların, Roche’un yenilikçi tedavilerine erişim süreçlerini hızlandırma konusunda önemli çalışmalara imza atan Yanık, aynı zamanda şirketin orta ve uzun vadeli stratejilerinin kamu öncelikleri ile bütünleşmiş olarak geliştirilmesinde de aktif rol üstlendi..

Gerçekleşen atamasıyla birlikte, görevini Roche İlaç İran Ülke Müdürü olarak devam ettirecek olan Levent Yanık, Roche İlaç Türkiye’de Ruhsatlandırma, Pazar Erişim ve Sağlık Politikaları ekibine bir süre daha destek vermeyei de sürdürecek.