Roche İlaç Türkiye, Orkun Erkuş’un 1 Temmuz 2020tarihi  itibariyle Pazar Erişim ve Sağlık Politikaları Direktörlüğü rolünü yürütmek üzere görevlendirildiğini açıklladı.

Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitiren Orkun Erkuş, yüksek lisans derecesini ise University of Southern California’da Kamu Politikası üzerine yaptı.

Orkun Erkuş, iş yaşamına Milli Prodüktivite Merkezi’nde başladıktan sonra 13 sene süresince Hazine Müsteşarlığı'nda farklı pozisyonlarda çalışmalarına devam etti.. Erkuş, Hazine Müsteşarlığı’ndaki çalışma süresinin son iki senesinde Daire Başkanı olarak çalıştı.

Uzun seneler kamu sektöründe farklı roller üstlenen ve bu alanda önemli bir bilgi birikimi ile tecrübeye sahip olan Orkun Erkuş, Roche İlaç Türkiye ailesine katılmadan önce, yaklaşık 2 sene süresince Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nde (AİFD) Pazar Erişim Direktörü olarak görev aldı.

Orkun Erkuş, Roche İlaç Türkiye Pazar Erişim ve Sağlık Politikaları Bölüm Lideri olarak, şirketin en iyi çözümleri doğru hastalara daha hızlı bir şekilde ulaştırma yaklaşımı kapsamında ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerinin yürütülmesi ve iş birliklerinin geliştirilmesi çalışmalarından sorumlu kişi olacak.