Günümüzde dünyadaki gıdanın üçte biri çöpe gidiyor. İsraf edilen bu gıdalar yıllık 1,6 milyar ton ve 1,2 trilyon dolara tekabül ediyor. Dünyanın bir tarafında bunlar yaşanırken, diğer tarafta yiyecek sıkıntısı çeken milyonlarca insan da bulunuyor. Küresel sera gazı salınımının da yüzde sekizinden gıda atıklarının sorumlu olduğu bilgisini paylaşan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO), gıda israfı konusunda farkındalık çalışmaları hazırlıyor.

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nde gıda israfı konusu özelinde açıklama yapan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, gelecek nesiller adına gıda israfının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.
1981’den beri bakliyat alanında faaliyet gösteren Reis Gıda, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü'nde gıda israfı konusu özelinde açıklama yaptı. Reis Gıda, gelecek nesiller adına gıda israfın önlenmesi gerektiği mesajını verdi.

Konuya ilişkin konuşma gerçekleştiren Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, “Özellikle çocuklarımıza gıda israfından kaçınılması gerektiğini anlatmalıyız.” dedi.

Hem kurumsal hem de bireysel olarak yapılacak işler olduğunu söyleyen Mehmet Reis, gıda ve tarım sektörlerine bilinçli bir yön verilmesi gerektiğini belirtti.  Mehmet Reis, şirket olarak 38 senedir sektördeki bilgi birikimleri ile tarım ve gıdanın üretiminden tüketimine, kaynakların sürdürülebilir oluşundan verimli kullanılmasına kadar israfın önlenmesi için topluma güvenilir ve doğru bir şekilde ürünlerin sunduklarını anlattı.

Tarladan sofraya israfın asgariye indirilmesi adına atık ve geri dönüşümle ilgili çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Mehmet Reis, çocuklara da gıda israfı konusunda eğitimler verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mehmet Reis son olarak, kilitli ambalajlar ile gıda israfının önüne çok rahatlıkla geçilebileceğini, önemli olanın tarım alanlarına sahip çıkılması gerektiğini ve sınırsız tüketimin toplumsal bir sorun olduğunu sözlerine ekledi.