Red Hat olarak 2018’i olumlu bir şekilde geçirdiklerini belirten Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin, 2019 gündemlerini açıkladı. Tekin, firmaların cloud teknolojisine gösterdiği ilgiye ek olarak 2019 yılında kadrolarını genişleteceklerini söyledi.

Açık kaynak çözüm sağlayıcıları alanında dünyanın önde gelen ismi Red Hat’in 2018 değerlendirmesini ve 2019 yılı hedeflerini Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin açıkladı. “Türkiye mevcut durumu itibariyle doğru yatırımlar yapılması, konuyla ilgili dikkatli olunması gereken bir ülke.” diyen Tekin, Türkiye’de açık kaynak kodlu yazılım konusunun oldukça doğru ve başarılı değerlendirildiğini de sözlerine ekledi.

BULUT GELİŞECEK

Red Hat olarak yalnızca yeni yıl hedeflerini açıklamakla kalmayıp 2019 öngörülerini de aktaran Tekin, şu anda bile birçok telekom operatörlerinin ve finansal kuruluşun Endüstri 4.0’a geçmek adına önemli çalışmalara imza attıklarını, 2019 yılında ise özellikle bu sektörlerin bulut teknolojisi alanındaki çalışmalarını hızlandıracaklarını öngördüklerini belirtti.

SEÇENEK DEĞİL ZORUNLULUK

Endüstri 4.0’ın firmalar için artık bir seçenek değil zorunluluk olduğunu vurgulayan Tekin, 2019 yılı itibariyle açık kaynaklı kodların ve dijital dönüşümün önemini arttıracağını çünkü maliyetleri gözle görülür bir oranda azalttığını belirtti. “Büyük bir bölümünün açık kaynaktan beslendiği 5G platformu, yapay zekâ ve öğrenen makinalar teknolojileri de geleceğin belirleyici unsurlarından biri olacak.” diyen Tekin,  açık kaynak ile desteklenen 5G teknolojisinin son kullanıcıların da faydalanacağı yaygın bir teknoloji haline geleceğinin altını çizdi