Dünya genelinde enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lider isimlerinden olan Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo bünyesinde yaklaşık 15 senedir farklı pozisyonlarda görev yapan Tamer Yavuztürk global bir göreve getirildi. 2014 senesinden beri Türk Prysmian Kablo Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü olan Tamer Yavuztürk, Prysmian Group MEAT Bölgesi Pazarlama ve İletişim Direktörü olarak belirlendi. 

Yavuztürk, yeni pozisyonunda, Türkiye’deki görevini sürdürürken, aynı zamanda Orta Doğu, Afrika ve Hindistan’ı da kapsayan Prysmian Group MEAT Bölgesi’nin tüm pazarlama ve iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak. 

RABAM’IN YENİ CEO’SU MURAT GÜNAY OLDU RABAM’IN YENİ CEO’SU MURAT GÜNAY OLDU

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitiren Tamer Yavuztürk’ün Leicester Üniversitesi'nden MBA-Uluslararası Pazarlama, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden de Finansal Ekonomi yüksek lisansı mevcut. 2005 senesinde Türk Pirelli’de ürün müdürlüğü görevini icra eden Yavuztürk, 2009 senesinden beri Türk Prysmian Kablo’da pazarlama şefi, ihracat bölge müdürü, key account müdürü gibi farklı departmanlarda yöneticilik görevlerinde yer aldı.
 
Yavuztürk, halen Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Kablo Sanayicileri Derneği (KABLODER) Teknik Komite Başkanlığı görevlerini de icra ediyor.