Prosegur Alarm Türkiye Direktörü Metin Kastro, ev ve iş yeri sahiplerinin yangın konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti. Sadece İstanbul’da her gün 110 ev ve iş yerinin yandığını belirten Kastro, bu konuda oldukça dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yangınların yüzde 45’lik bir bölümünün konutlarda meydana geldiğini dile getiren Kastro, hırsızlık vakalarının yanı sıra hayati tehlike taşıyan bir diğer unsurun da yangınlar olduğunu ve buna yönelik önlem amaçlı güvenlik hizmeti satın alınması gerektiğini dile getirdi.

HER YIL 25 BİN YANGIN

Kastro uyarısında Türkiye’de her yıl ortalama 25 bin yangın vakasının olduğunu belirtti. Yangınların genellikle gaz kaçağı veya elektrik kontağından kaynaklığına da vurgu yapan Kastro, Prosegur’un ‘Standart Paket’ uygulamasında duman algılayıcı sensör hizmeti olduğunu da belirtti. Özellikle geceleri çıkan yangınlar esnasında farkedilme oranı düşük olduğundan kaynaklı yaşlı ve çocukların büyük risk altında olduğunun altını çizen Kastro, yangınlara karşı her konutta uyarı sisteminin elzem bir konu olduğunu söyledi.

YANGIN ÖNCESİ TEDBİR

“Yangında birçok kişi için öncelikle kaçmayı veya yangın söndürücü kullanıyorlar ancak yangın konusunda ilk önlem öncesinde alınan tedbirlerdir.” diyen Kastro, belli aralıklarla hane ve işletmelerin elektrik sistemlerini kontrol ettirmeleri gerektiğinin önemini vurguladı. Elektrik kontağına bağlı yangınların yüzde 30, sigara kaynaklı vakaların ise yüzde 29 olduğunu belirten Kastro, kontrol ettirilen sistemlerin yanı sıra özellikle sigara içilen alanlara duman sensörü taktırılması gerektiğinin de altını çizdi.