Pierre Fabre, 65 seneden fazla bir süredir dermokozmetik, ilaç ve tüketici sağlığı konularında çalışmalar yürütüyor. Fransa merkezli olan firmanın 130 ülkede 13 binden fazla çalışanı bulunmakta. Yüzde 60’ını uluslararası çalışmalarından elde ettiği 2017 yılındaki 2.3 milyar Euro’luk cirosu ile sektörünün öncüsü olan Pierre Fabre’nin 47 ülkede de iştiraki bulunmaktadır. Ar-Ge’ye büyük önem veren farmasötik* firma, her sene gelirinin yüzde 20’lik bir kısmını nöropsikiyatri, onkoloji ve dermatoloji alanlarındaki Ar-Ge faaliyetlerine aktarmaktadır. 

Türkiye’deki ekibinde de seçkin kadrosu ile göz dolduran markanın Temel Ürünler İş Birimi Direktörlüğü pozisyonunda atama gerçekleşti. Buna göre Pierre Fabre İlaç Temel Ürünler İş Birimi Direktörlüğü görevine İlker Yılmaz geldi.

İLKER YILMAZ KİMDİR?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin Ziraat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İlker Yılmaz, daha sonra Bilgi Üniversitesi’nin İşletme Bölümü’nde pazarlama alanında yüksek lisansını tamamladı. Profesyonel çalışma hayatına Servier Türkiye’nin Medikal Delegesi olarak başlayan Yılmaz, burada birçok üst düzey organizasyon işlerini yürütmüştür. 2017 yılından bu yana da Pierre Fabre İlaç’ta çalışmalarını sürdürüyor. 

Farmasötik*: Farmasötik, kimya ile eczacılığın kesiştiği yerdeki etkin maddenin dizaynı, organik sentezlenmesi ve ilaçlar geliştirilmesiyle ilgili bilimsel bir daldır.