Üniversite öğrenimi Marmara Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği üzerine yapmasının ardından Yeditepe Üniversitesi’nde Pazarlama Yönetimi alanında Doktora yapan Onur Yaprak, profesyonel iş hayatına 2003 ysenesinde P&G’de Marka Müdür Yardımcısı olarak badım attı. 2009 senesine kadar P&G bünyesinde yer alan çeşitli markalarda Marka Yöneticisi olarak görevini yürüten Onur Yaprak, sonrasında kariyerineiİsviçre’de, P&G Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Marka Müdürü olarak sürdürdü. 2013 senesine kadar bu göreve devam eden Onur Yaprak, P&G’nin son senelerdeki en büyük satın alması Arbora & Ausonia (A&A) markalarının P&G’ye entegrasyonunu yöneten ekipte yer aldı.

Yurt dışında geçen başarılı bir kariyerin ardından 2014 senesinde Türkiye’ye geri dönen Onur Yaprak, P&G Türkiye ve Kafkaslardan Sorumlu Markalar Direktörü olarak göreve getirildi. 2016 senesine kadar bu sorumluluğu üstlenen Yaprak, sonrasında görevine P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bebek Bakım ve Kadın Bakım Kategorilerinden Sorumlu Satış Direktörü olarak devam etti. Dr. Onur Yaprak, Mayıs 2020 tarihi itibariyle P&G Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Pazarlama Direktörü olarak görev alacak.

2014 – 2018 senleri arasında Sabancı Üniversitesi’nde Marka Pratikleri Yüksek Lisans programında ders veren Onur Yaprak’ın yayımlanmış makaleleri de bulunuyor. Onur Yaprak, aynı zamanda 2018 senesinden beri Darüşşafaka Cemiyeti’nde Öğrenci Mentörü olarak sorumluluk alıyor.