Pepsi Cola ve Frito Lay’ın 1965’de birleşmesi ile kurulan PepsiCo, 1998’de dünyanın en büyük taze meyve suyu üretim ve pazarlama şirketi olan Tropicana’yı satın aldı ve bünyesine kattı. 2001 yılında ise Quaker firmasıyla birleşen PepsiCo, Türkiye’de önemli bir pazara sahip.

PepsiCo Türkiye’de gerçekleşen atamayla birlikte şirketin Dönüşüm Direktörlüğü pozisyonunda çalışan Gizem Turan Pazar, yeni Satış Strateji Direktörü oldu. Gizem Turan Pazar son iki yıldır bünyesinde bulunduğu PepsiCo’da pazarlama ve strateji uzmanlığı ile birçok başarıya imza attı.

GİZEM TURAN PAZAR KİMDİR?

Gizem Turan Pazar, ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) İşletme Bölümü mezunudur. Daha sonra yine ODTÜ Psikoloji Bölümü Sosyal Psikoloji alanında yüksek lisans yapan Pazar, Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management’tan da MBA derecesine de sahiptir.

Profesyonel çalışma hayatına L’Oreal Türkiye’de Pazarlama departmanında başlayan Pazar, daha sonra McKinsey & Company şirketinin Chicago ofisinde kıdemli danışman olarak Fortune 500 şirketleriyle çalışmıştır. 2011’den bu yana PepsiCo’da Şekerleme Kategorisi Pazarlama Müdürü olarak çalışan Pazar, burada birçok üst düzey pozisyonlarda çalışmalarını sürdürmüştür. Gizem Turan Pazar son olarak PepsiCo’ya Satış Strateji Direktörü olarak atandı.