Adını hitap ettiği her sektörde duyuran Pay-Mak Makina, Renault’tan Mercedes’e kadar pek çok firmadan oluşan referanslarıyla Ar-Ge çalışmalarını hız kesmeden yürütüyor ve her geçen gün ürün gamını geliştirmek için çalışıyor.

Pay-Mak Makina Firma Müdürü Cumhur Yiğit, ST Endüstri Medya'dan Cem Karatay'a verdiği röportajda 1990 yılında kurulan Pay-Mak Makina’nın bugün nasıl gıdadan medikal ve tekstile kadar birçok sektöre hitap ettiğini anlattı. Yiğit bunun dışında hem son dönemde gerçekleştirdikleri projelerden hem de yakın dönem iş planlarından bahsetti.

BİR HEDEF DE İRAN

Verdiği röportajda kesici takım üretimleri ile 1990 yılından beri sektörde faaliyet gösterdiklerini dile getiren Yiğit, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri beraberinde İran’a da odaklanmayı hedeflediklerini kaydetti.

ASIL HEDEF YURT DIŞI

İlk olarak yurt dışından yüksek maliyetlerle gelen makinaların kendi bünyelerinde gerçekleştirme konusunda çalışmalar yapacaklarını belirten Pay-Mak Makina Firma Müdürü Cumhur Yiğit, kısa ve orta vadeli hedeflerinin makina parkurlarını genişletmek olduğunun altını çizdi. Tüm bunlarla beraber asıl hedeflerinin yurt dışına açılmak olduğunu belirten Yiğit, gerek fuarlar gerek ise medya ile ürünlerini tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Yurt dışında öncelikle Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleriyle birlikte İran’a odaklanmayı amaçladıklarını belirten Yiğit, uzun vadeli hedefleri arasında Avrupa’da satış yapmak olduğunu da sözlerine ekledi.