ST Endüstri Radyo’da Gazeteci - Sunucu Çetin Ünsalan’ın sunumuyla gerçekleşen Reel Piyasalar programının konuğu olan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, “Plastik sektöründe Türkiye olarak dünyada altıncı, Avrupa’da ise ikinci sıradayız.” dedi ve ekledi “Bu bize yetmiyor.” 

Eroğlu, Türkiye’nin analitik ve bilimsel düşünceyi destekleyerek çevreyle birlikte kalkınmayı başardığında, plastik sektöründeki başarısını birer kademe daha üste taşıyacağının da altını çizdi.

Gelişen teknolojinin plastik sektöründeki takibi ve sektör olarak Z kuşağına bakış açılarını değerlendiren Eroğlu, mesleki eğitime fazlasıyla önem verdiklerini belirtti. PAGEV olarak mesleki eğitimi tüm köşelerinden ele alamayacaklarını, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğinin gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Bu konuda MEB’in desteği ve vizyonu bizler için çok kıymetli.” dedi.

“MEB’İN DESTEĞİ GEREK”

Tematik okullar konusuna da değinen Eroğlu, ilk tematik okulun PAGEV bünyesindeki Plastik Meslek Lisesi olduğunu hatırlattı. Gelecek dönem için tematik okullardan ziyade tüm mesleki liselerin sektörlere devredilmesiyle ilgili projelerinin olduğunu söyleyen Eroğlu, özellikle plastik sektörünün çok hızlı büyüyen, dinamik ve genç bir yapısı olduğunu ve öğrencilere daha yakın olunması gerektiğini vurguladı. “Bizler için öğrenciler ile sektörlerin iç içe olması büyük önem taşımakta.” ifadelerini kullanan Eroğlu, “MEB itici ve destekleyici güç, sektörler ise koşuşturan taraf olmalı.” dedi. PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı konuyla ilgili “Bu noktada da mevzuat değişikliklerinin çok önemli olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİMİN PEŞİNDEYİZ!”

PAGEV’in gelecek dönem hedeflerini de Reel Piyasalar Programı’nda anlatan Eroğlu, “Her ne kadar klasik bir deyim olsa da dünyanın birinci kuralı değişimdir çünkü işin sırrı budur. Biz de değişimin peşindeyiz. Hedefimiz değişime ayak uyduran değil, onun bir parçası olmak, değişime yön vermek. Avrupa’da ikinci olmak veya dünyada altıncı olmak bize yetmiyor. Bizim oradaki yenilikleri ve teknolojileri üreten olmamız lazım.” şeklinde konuştu.
 

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu'nun konuk olduğu programı dinlemek için aşağıdaki oynatma listesine tıklayabilirsiniz.