Renault Grubu bünyesinde 2013 senesinden beri çeşitli görevlerde yer alarak  önemli başarılara damgasını vuran ve grubun Türkiye’ye yönelik “Yeni Atılım” planının koordinasyonunu yönetmek üzere yüzde 100 Renault Grubu iştiraki olarak yapılanan Renault Group Otomotiv A.Ş.’de CEO’luk görevine atanan Hakan Doğu, Türkiye’nin lider otomobil üreticilerinden olan Oyak Renault’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. 

Öte yandan 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne, 1992 senesinden beri Oyak Renault bünyesinde lojistik yönetiminden Araç Fabrika Direktörlüğü’ne kadar çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak yine Renault Group bünyesinde Slovenya Revoz Fabrikası Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kaan Özkan getirildi. Nisan 2018'den bu yana Oyak Renault'nun Genel Müdürlük görevini yürüten Antoine Aoun, bu senenin sonunda emekli olarak Renault Group’tan ayrılacak.
16 Aralık 2021 tarihinde Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu’nda gerçekleşen değişikliklerle, daha önce Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten François Provost, Yönetim Kurulu’nda üye olarak görev yapmayı sürdürürken, Ghislain Hugues Franck Himber ise Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrıldı.  

HAKAN DOĞU HAKKINDA

1966 senesinde Bursa’da doğan Hakan Doğu, 1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünü bitirdi. İş yaşamına 1987 senesinde adım atan Doğu, 1998 senesinde Valeo Transmission Türkiye’ye katıldı. Doğu, 4 yılı Fransa’da olmak üzere toplam 15 sene çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 2013 senesinde Renault Group bünyesine Motor Aksamları Satın Alma Başkan Yardımcısı olarak katıldı, 2015 senesindeRenault Group Satış sonrası Direktörü oldu. 2017 senesinden itibaren Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance ortak girişiminde Global Kıdemli Satış Sonrası Başkan Yardımcılığını yürüten Doğu, aynı dönemde Renault Group Yönetim Komitesinde görev yaptı. Hakan Doğu, 1 Aralık 2020’de yeni grup organizasyonunda Renault Group tüm markalarının Satış Sonrası Ticari ve Kalite Hizmetlerini yöneten iş biriminin Kıdemli Başkan Yardımcılığına ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyeliği görevlerine atandı.  Hakan Doğu, son olarak 1 Aralık 2021’de Türkiye’de yüzde 100 Renault Grubu iştiraki olarak faaliyet gösterecek olan Renault Group Otomotiv A.Ş.’de CEO’luk görevini üstlendi. Doğu, Renault Group CEO’su Luca De Meo’ya bağlı olacak. Hakan Doğu profesyonel görevlerinin yanı sıra yurtdışında ve Türkiye’de Otomotiv dünyasının geleceği ile ilgili çeşitli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2020’de hayata geçen “Sürdürülebilir Ulaşım İnisiyatifi” kurucularından olan Doğu, ekonomik güçlendirme, çevre, insan hakları, bilim ve teknoloji konularıyla da yakından ilgileniyor.  

KAAN ÖZKAN HAKKINDA

NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA

1989 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitiren Kaan Özkan, iş yaşamına 1992 senesinde Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Lojistik Bölümü’nde mühendis olarak adım attı. 2007 senesine kadar aynı bölüm içinde proje planlama, üretim planlama, lojistik müdürlüğü gibi çeşitli görevler üstlenen Özkan, 2007- 2013 seneleri arasında 1500 kişiden sorumlu olduğu sırasıyla Lojistik Bölümü ve Kaporta Bölümü yöneticiliği görevlerini yerine getirdi. 2013 yılında Oyak Renault Araç Fabrika Direktörü olarak atanan Özkan, 4 sene başarıyla yürüttüğü görevinin ardından 2017 yılından itibaren Renault Group Slovenya Revoz Fabrikası’nın Genel Müdürlük görevini icra etmekteydi