Şirket bünyesinde tekniker ve mühendis yetiştiren Optimak, beş ana grupta makina ve ekipman üretimi gerçekleştiriyor. Hat sonu uygulamalarına yönelik çözümler de sunan firma 2012 yılından beri faaliyetlerini sürdürmekte.

Optimak Firma Sahibi Tansel Cavit Kulak, ST Robot Yatırımları Dergisi’ne verdiği röportajda 2018 değerlendirmesini ve yeni dönem iş gündemlerini anlattı. Kulak, “Devletimizin ‘Stratejik Eylem Planı’nı inceleyip makina imalatı konusunu tercih ettim ve buradan yola çıkarak yüksek kalitede hizmet ve azimli bir çalışma hayatı için hareket ettim.” dedi.

Kulak, firmanın kurulduğu 2012 yılından bu güne kadar yalnızca ‘Hat Sonu Uygulamaları’ alanında faaliyet gösterdiğini, böylece bu alanda uzmanlaşıp temkinli ve sağlam adımlarla markalaşma yolunda yürüdüklerini belirtti.

HEDEF MARKALAŞMAK

Optimak firmasının orta ve uzun vadeli hedeflerini anlatan Kulak, en önemli hedeflerinin kendi alanlarında tamamen uzmanlaşarak markalaşmak olduğunun altını çizdi. Bu doğrultuda ürün gamlarını daha da fazla geliştirerek Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydeden Kulak, “Hedefimize ulaşmak adına önümüzdeki dönemlerde yurtiçinde pazar payımızı büyüteceğiz.” dedi.