YORGLASS’IN YENİ CFO’SU ERKUT TEKİNKAYA OLDU YORGLASS’IN YENİ CFO’SU ERKUT TEKİNKAYA OLDU

Fernando Colás, iş yaşamına 1985 senesinde OMRON'da satış ve pazarlama alanında adım attıı ve şirkette başarılı bir performans geçmişi sağladı. 37 senelik iş hayatı süresince, İberya Genel Müdürlüğü ve EMEA Bölge Müdürlüğü pozisyonları da dahil olmak üzere üst düzey liderlik rollerinde 20 seneyi aşkın görev aldı.

Colás, 2015 senesinden beri ürün ve endüstri pazarlaması ve teknik destek alanına EMEA Pazarlama Genel Müdürü olarak önderlik etti ve birleşme sonrası entegrasyonları denetledi. Bu süre zarfında Colás, OMRON'un innovative-Automation konseptinin uygulanmasıyla üreticilerin esnek, verimli ve sürdürülebilir üretim gerçekleştirmelerine yardımcı olan OMRON'un Değer Oluşturma 2020 (VG2.0) dönüşüm stratejisinin uygulanmasında çok önemli bir rol üstlendi.

Colás şöyle dedi: "Bu yeni rolü üstlenmekten çok heyecan duyuyorum. Amacım, dünyanın her yerindeki insanların yaşamları üzerinde olumlu bir etki yaratmanın yeni yollarını bulmaya devam ettikçe OMRON'un EMEA'daki uzun vadeli 2030 stratejik planının ilk adımlarını atmak ve başarıyla uygulama gerçekleştirmek. Algılama, kontrol, robotlar ve yapay zeka konusundaki temel teknolojilerimiz, üreticilerin üretimlerini bugün ve gelecekteki zorlukların üstesinden gelecek şekilde uyarlamalarına olanak sağlıyor."

OMRON, çevresel girişimlerini daha da geliştirmeyi hedefliyor ve iklim değişikliği ve kaynak geri dönüşümünün zorluklarına yanıt vermeyi ele alınması gereken en önemli sorunlardan biri olarak konumlandırıyor. Colás, "OMRON sürekli olarak yeni ufuklar keşfediyor ve sosyal ihtiyaçlara dayanan sürdürülebilir yenilik, 1933 yılında kurulduğundan beri OMRON'un DNA'sında yer alıyor." dedi.

İspanyol Colás, Alcalá de Henares Üniversitesi'nden telekomünikasyon alanında teknik mühendis diplomasını aldı ve Instituto de Empresa'dan (IE Business School), Madrid'den işletme (MBA) alanında lisansüstü eğitimi aldı.