Oluklu mukavva sektörünün lider firmalarından Olmuksan (Olmuksan IP), sektöre uygun inovatif çözümlerle yeni ürün ve iş modelleri geliştirmek üzere Ar-Ge merkezini hayata geçirdi. Olmuksan IP Türkiye Genel Müdürü Ergun Hepvar, “Ar-Ge merkezimiz oluklu mukavva pazar büyümesinde aktif rol oynayacak” dedi.


Olmuksan International Paper (Olmuksan IP), Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. Yeni Ar-Ge merkezini Gebze Fabrikası bünyesinde faaliyete geçiren Olmuksan IP, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezi belgesini de alarak çalışmalarına başladı.


Merkezde müşteri ihtiyaçlarına odaklanılarak yeni ürünler, süreçler ve yeni kanallar yaratılmasının yanı sıra diğer ambalaj malzemelerine ikame olabilecek ürün ve çözümler sunulması, kâğıt optimizasyonu ile maliyet avantajı sağlanması ve ağır sanayi ambalajlamasına yönelik yeni pazarlar yaratılarak yeni ürünlerle kârlılığın artırılması hedefleniyor.


“PAZAR BÜYÜMESİNDE AKTİF ROL OYNAYACAK”
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Olmuksan IP Türkiye Genel Müdürü Ergun Hepvar, “Ar-Ge merkezimizi; şirket stratejisine uygun inovatif çözüm, tasarım ve teknikler geliştirmek, yeni iş yapma şekilleriyle müşterilerimize katma değer yaratmak amacıyla hayata geçirdik. Merkezimiz, belirlenen stratejik segmentler ile kanallardaki müşteri ihtiyaçlarına odaklanarak oluklu mukavva pazar büyümesinde aktif rol oynayacak. Ayrıca iç piyasada arz pozisyonumuzu artırırken ihracatta da karlılığa pozitif katkı sağlayacak yeni pazarlar ve ürünler yaratmak açısından da çok etkili olacak” diye konuştu.


OLMUKSAN INTERNATİONAL PAPER
Türkiye’de 1968’den bu yana faaliyet gösteren ve 2013 yılında Olmuksan International Paper (BIST:OLMIP) adını alan şirket, ürün ve çözümleriyle oluklu mukavva ambalaj sektörünün lider firmalarından. Gebze, İzmir, Adana, Bursa, Çorlu ve Çorum’daki 6 kutu tesisi ve 1200’e yakın çalışanı ile yerel pazarda ve ihracat bölgelerine yüksek kalitede ve müşteriye özel ürünlerle hizmet sunan şirket; sürdürülebilirlik, çevre bilinci ve iş güvenliği alanındaki küresel vizyonunu tüm paydaşlarına yansıtarak üretimini sürdürüyor.
2016 itibariyle cirosu 600 milyon TL’ye ulaşan Olmuksan International Paper, 2016 yılı ISO Türkiye’deki ilk 500 Büyük Sanayi Şirketi sıralamasında bir önceki yıla göre 10 basamak çıkarak 191. sırada yer aldı. Aralık 2016’da Capital dergisi tarafından yapılan “En Beğenilen Şirketler” araştırmasında tüm Ambalaj Sektöründe En Beğenilen 2. Şirket olarak seçilirken, oluklu ambalaj üreticileri arasından listeye giren tek şirket oldu.