Beş kıtada 75’in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren ODE Yalıtım’ın Pazarlama Direktörü Ceylin Akdemir, artık ihracatta bölgesel bir güçlerinin olduğunu, yeni dönem hedeflerinin ise tüm dünyada küresel bir marka olabilmek olduğunu belirtti. 

Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla öne çıkan ODE Yalıtım’ın odaklandığı konu ihracat. ODE Yalıtım yılın ilk dokuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat cirosunu dolar bazında yüzde 35 fazlalaştırdı.


Akdemir, ST İnşaat ve Malzemeleri Dergisi’ne verdiği röportajda “ODE, artık ihracatta bölgesel bir güç haline geldi. Bundan sonraki hedefimiz tüm dünyada küresel ölçekte bir marka olabilmek. Küresel marka olma amacımız ile hâlihazırda 5 kıtada 75’in üzerinde ülkeye ihracat yapmaktayız. Geçtiğimiz yıl ODE olarak kendi rekorumuzu kırarak, 24 farklı ülkeye seyahat gerçekleştirdik. 365 günün 337’sinde ziyaretler, fuarlar ve seminerler amacıyla yurtdışı faaliyetlerde bulunduk.” dedi. Akdemir sözlerine, “Bu yıl, bu rakamın da üstüne çıkacağız gibi görünmekte. Teknik yalıtımda artık kimi ülkelerde pazar lideri konumundayız. Tüm adımlarımızı, küresel arenada çok daha güçlü bir ODE için atıyoruz.” şeklinde devam ettirdi. 


Akdemir son olarak “İhracat odaklı ve ihraç pazarlarına yenilerini ekleyerek büyüyen bir şirket olarak, Türkiye’nin adını dünyanın dört bir yanında her geçen gün daha gür bir sesle duyurmayı, önümüzdeki süreçte de misyon edineceğiz. Ayrıca yaptığımız Ar-Ge yatırımlarıyla, su yalıtımı liderliğimizi pekiştirmek için çalışıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızın neticesi olan Alüminyum Folyolu Membran ve Viyadük membran gibi yeni ürünlerle, ürün portföyümüzü çeşitlendirmeye de sürdüreceğiz.” açıklamalarında bulundu.