Kurumsal bulut bilişim sektörünün önrmli firmlarından birisi olan Nutanix (NASDAQ: NTNX), Türkiye operasyonunda alanında tecrübeli isimlerle büyümesine devam ederken, Ankara ve bağlı olan Anadolu bölgesinden sorumlu isim olarak Burak Koç’un atandığını açıkladı. Bulut bilişim ve sistem yönetimi başta olmak üzere bilişim teknolojileri konusunda uzman bir yönetici olan Burak Koç, BT sektöründe geçirdiği 15 senelik çalışma geçmişi kapsamında başarısıyla biliniyor. Özellikle veri depolama sistemleri konusunda büyük deneyime sahip olan Koç, sistem uzmanlığı, çözüm mimarlığı ve teknik proje yöneticiliği alanlarındaki tecrübeleriyle de dikkat çekiyor. 

Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde bitiren Burak Koç, 2000 senesinden itibaren ODTÜ Teknokent’te yazılım geliştirme ve sistem yönetimi alanlarında çalışmalar yaptı. 2004 senesi  itibarıyla çok uluslu şirketlerin ürünleri ile kurumsal veri yönetimi alanında çeşitli faaliyetler gösteren deneyimli yönetici, Nutanix’ten önce NetApp Türkiye’de önce satış mühendisliği, sonrasında da Ankara Bölge Yöneticisi görevlerinde çalıştı.

Koç, Nutanix’e katılmaktan ötürü duyduğu memnuniyetinden bahsederek “Bu denli tecrübeli ve uzman bir ekiple beraber çalışma fırsatına eriştiğim için son derece büyük heyecan duyuyorum. Nutanix, kalite ile eş değer bir marka ve bulut yazılım çözümlerinde de dünyada lider konumda. Müşteri deneyimine odaklı bir şekilde çıktığımız bu yolculukta var olan ilişkileri daha da geliştirip şirketlerin geçirdiği bulut dönüşümü yolculuğunda onların deneyimini daha da ileri taşımayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Nutanix Ülke Müdürü Tarık Ertuğrul ise Koç’un göreve gelişiyle ilgili olarak “Burak’ın Nutanix ekibine katılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. 2020 yılında ivmeyi daha da artırarak gerçekleştireceğimiz ilerlemede, sahip olduğu tecrübeler sayesinde sağlayacağı katkıların eşsiz olacağına inanıyorum.” dedi.